Het zou dé tegenhanger worden voor de populaire Skylanders poppetjes van Ubisoft, maar inmiddels is er aardig wat concurrentie in het winkelschap. Nintendo verkoopt inmiddels ook poppetjes die je in games kunt gebruiken en LEGO is haar offensief begonnen. Daarnaast vraagt het ook de nodige uitdagingen qua distributie. Disney is de eerste die de handdoek in de ring gooit.

Disney heeft besloten de ontwikkeling van games compleet te stoppen en stuurt 300 man de laan uit. in totaal levert dit Disney een afschrijving van $147 miljoen op. De Disney titels zullen voortaan door andere studio’s en uitgevers op de markt gebracht worden.

De stap is bijzonder omdat Disney net een hele serie Marvel en Star Wars karakters heeft toegevoegd. Daarmee werd de serie ook voor oudere spelers een stuk interessanter. Het is nu de vraag of de poppetjes bij verzamelaars meer of minder waard gaan worden. Zonder nieuwe games zijn ze in de toekomst immers niet meer te gebruiken.

Via Polygon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.