Computex: Asus lanceert de Zenbo gezelschapsrobot

Na robotstofzuigers en robotgrasmaaiers is het Asus die de volgende generatie robots voor thuis introduceert. Tijdens de Computex onthulde Asus haar Zenbo gezelschapsrobot.

De Asus Zenbo moet naast gezelschap ook een stukje entertainment en assistentie bieden voor het gezin. Zo bevat de Zenbo een spraakgestuurde assistentiefunctie. Zo kan de Zenbo opdrachten uitvoeren als het starten van een filmstream, maar ook educatieve spelletjes spelen met de kinderen. De Zenbo is voorzien van een eigen stereo speakersysteem.

De Zenbo is ook gericht op het ondersteunen van senioren. Zo herkent de Zenbo noodsituaties zoals iemand die is gevallen. De Zenbo kan dan op eigen initiatief de hulpdiensten en familie waarschuwen. Deze kunnen dan via de camera in de Zenbo de situatie bekijken.

De Zenbo moet ook in staat zijn slimme apparaten in huis aan te sturen en zo het centrum van het smart home te worden. De Zenbo kan eventueel via een app worden aangestuurd en er komt een SDK voor ontwikkelaars om de functies van de Zenbo verder uit te bereiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram