Ultima 20, de nieuwe surroundset van Teufel

De Ultima 20 is de nieuwste 5.1 surround sound set van Teufel. De set valt vooral op door de mid-range woofers die Teugel in de speakers heeft geplaatst. De drivers hebben een conus van Kevlar/fiIberglas met een koperkleurige afwerking.

De vier Teufel UL 20 Mk2 boekenkast speakers die Teufel met de set mee levert hebben een RMS vermogen van 50 Watt en een piekbelasting van 80 Watt. De tweeters in de UL 20 Mk2 hebben een doorsnede van 25mm en zijn van stof gemaakt. De woofers hebben een doorsnede van 165mm en een conus van Kevlar/fiberglas. Voor de lagere tonen maakt Teufel gebruik van een basreflexconstructie. De speakers zijn gemaakt van MDF.

De UL 40 MK2 center speaker is uitgerust met een dubbele woofer en enkele tweeter en wijkt daarmee af qua design en geluidsopbrengst ten opzichte van de boekenkast speakers. De woofers zijn met een doorsnede van 110mm net wat kleiner, maar de tweeter is gelijk gebleven.

De US 2110/1 SW woofer heeft ook een basreflexconstructie en werkt op basis van een 250mm driver met een conus van cellulose. In de woofer zit een klasse D versterker met een piekvermogen van 200 Watt. Het eigen subwooferkanaal heeft een vermogen van 150 Watt.

Beschikbaarheid

De Teufel Ultima 20 surround set gaat €799,99 kosten en is verkrijgbaar in het zwart en in het wit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.