Samsung patenteert VR brillen in de vorm van contactlenzen

Overal en altijd direct genieten van VR zonder te hoeven leuren met een headset. Dat is het idee van Samsung en zou heel logisch in een contactlens kunnen. Samsung neemt een patent op deze technologie en zou met dit patent weleens heel veel geld kunnen gaan verdienen.

Als Samsung in staat zou zijn om een contactlens van een display en stroomtoevoer te voorzien, zou Samsung in één klap op verschillende terreinen producten overbodig kunnen maken. Dat begint al met het vervangen van de functie om TV te kijken. Sterker nog, ook 3D films kijken zou mogelijk zijn evenals notificatiefuncties die we in brillen als de Google Glass zien. En dan is er nog de Hololens die in augmented reality beelden over de werkelijkheid giet. Ook dat zou een functie zijn die de Samsung contactlens zou kunnen overnemen.

Samsung vroeg het patent aan in 2014, maar het komt nu pas naar boven dat deze aanvraag is gedaan. Samsung heeft het patent namelijk gekregen. Hoe en of het lukt om deze technologie mogelijk te maken is voor nu nog de vraag, maar dat we dit soort technologieën in de toekomst gaan zien is zeker en dan zal Samsung er zeker aan (mee)verdienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.