Review: Kensington CA1000 USB-C to USB-A Adapter

Voor reguliere Android smartphones kennen we al jaren de OTG adapters om bestaande USB apparaten op onze smartphones en tablets aan te sluiten. Met de komst van USB Type-C was de pret voorbij. Voor even. Kensington wist ons als eerste een oplossing te bieden in de vorm van de CA1000 USB-C to USB-A Adapter.

Unboxing

Geen ingewikkelde unboxing ditmaal. De verpakking van de CA1000 USB-C to USB-A Adapter bevat enkel het kabeltje en een overbodige handleiding.

Kensington CA1000 USB-C to USB-A Adapter_MG_8703

Design

Je zou denken dat er niet veel valt te vertellen over het design van de Kensington CA1000 USB-C to USB-A Adapter, maar dan heb je het mis. Kensington heeft er niet voor gekozen een goedkoop Chinees kabeltje op de markt te brengen. Nee, Kensington wil duidelijk kwaliteit uitstralen met de CA1000 USB-C to USB-A Adapter.

De USB-A kant van de CA1000 USB-C to USB-A Adapter bevat een grote USB 3.0 plug met een stevige, rubberen behuizing. Inderdaad. Je haalt de volle snelheid uit jouw USB 3.0 stick. Niet vreemd, want USB Type-C is de USB 3.1 standaard.

Ook de zijde met de USB-C plug van de CA1000 USB-C to USB-A Adapter is afgewerkt met een stevige plug en rubberachtige behuizing. Het kabeltje is stug en het geheel heeft nog best wat gewicht. Het is duidelijk een kabel geworden die lang mee moet.

Kensington CA1000 USB-C to USB-A Adapter_MG_8716

Testresultaten

We hebben hier nog niet zo heel veel USB Type-C apparaten. Toch kunnen we je al vertellen dat hij prima werkt met de Google Nexus 6P en de Huawei P9. In combinatie met de Google Pixel C is de ondersteuning beperkt. De Pixel C kan niet met USB opslag overweg. Dat ligt niet aan het kabeltje, maar aan de Pixel C zelf.

Conclusie

Hoe simpel en handig kan een gadget zijn. Met de CA1000 USB-C to USB-A Adapter zien we het antwoord van Kensington. Het kleine kabeltje kost rond de twee tientjes en brengt voor dat geld heel wat gebruiksgemak naar jouw smartphone, tablet of laptop.

Beschikbaarheid

De CA1000 USB-C to USB-A Adapter is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • USB 3.0 ondersteuning
  • Stevige materialen
  • Gemakkelijk in gebruik

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram