Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

Review: Hyrule Warriors Legends (3DS)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

 • Veel verschillende karakters
 • Special attacks voelen goed
 • Tactische elementen aanwezig

THE BAD

 • Soms te veel van het zelfde
 • Framerate drop bij 3D
 • De naam Linkle

Hak dwars door complete legioenen vijanden met Link, Zelda, Midna en al je andere favoriete vrinden uit de Legend of Zelda franchise. Deze spin-off is een onorthodox hack & slash avontuur op ‘Musou’ niveau. Wat dat is, lees je hier!

De laatste tijd zijn de Zelda fans al behoorlijk verwend (of zoet gehouden).  Met de Zelda spin-off Tri Force Heroes en de remake/port van the Twillight Princes is er nu een nieuwe game gelanceerd. Met Hyrule Warriors Legends is er een mix gemaakt tussen de spin-off en de port vanuit de Wii-U naar de 3DS. Het spel zelf staat geheel los van de klassieke Zelda games en verhaallijn, sterker nog de gameplay die je hier voor je kiezen krijgt is nog nooit eerder gezien in een Zelda game.

De stijl van de game wordt ‘Musou’ genoemd, wat gemakkelijker te herkennen is als de bekende Dynasty Warriors-style.  In deze Samurai vecht game krijg je als speler tientallen, of honderdtallen vijanden die in een wave tegelijk aanvallen. Met een aantal over-de-top power ups veeg je sterke ninja’s als mieren massaal van het speelveld. Deze stijl van gamen is super populair in Azië en daarom dachten ze dat de Zelda fans hier wel enthousiast van zouden worden. Is dat zo? Blijkbaar wel, want de Wii-U versie -die anderhalf jaar geleden verscheen- is meer dan een miljoen keer over de toonbank geschoven. Niet slecht voor een spin-off!

Hyrule-Warriors-Legends-Screenshot-2 Gameplay

De gameplay van Hyrule Warriors bestaat niet alleen uit domweg hakken, er komt gelukkig wel wat strategie bij kijken. Zo heb je bijvoorbeeld de game modus Legends waar je eigenlijk een soort capture the flag speelt. Ieder level is een battlefield waar een aantal ‘keeps’ verspreid zijn over de map. Iedere keep is volgestopt met een aantal vijanden die uit de naam van Hyrule leeg geslagen moeten worden. Is een ‘keep’ verlost van zijn overvallers, dan heb je er één verovert.  Eén van die ‘keeps’ is jouw eigen basis die constant beschermd moet worden. Als de vijanden je basis overnemen dan is de game afgelopen. Je moet dus constant een keuze maken tussen een keep leegraggen en je eigen basis beschermen.

hyrule-warriors-legends-3dspart2

Sommige slagvelden hebben ook eindbazen. Deze bazen komen iets meer in de buurt van de bekende Zelda gameplay. Zo moet je sommige vijanden verslaan met bepaalde tactische moves en items zoals de boemerang of bommen. Dit soort zaken zorgt ervoor dat je niet compleet verveeld wordt van de Dynasty gameplay en altijd een uitdaging tegenkomt. Tijdens het rondrennen op het slagveld zie je In je beeldscherm een Health bar en je Attack Power die kan oplopen voor speciale aanvallen. In de andere hoek zie je een landkaartjes en weer daaronder je objectives, Kill count en natuurlijk het aantal Rupees.

hyrule_warriors_legends_characters

Er zijn momenteel meer dan 25 karakters te spelen in Hyrule warriors. Veel personages zijn al beschikbaar en een groot aantal kun je vrijspelen door Legend of Adventure te spelen. Ook zijn er een paar specials te krijgen als DLC. De 3DS versie heeft een aantal nieuwere karakters dan de Wii-U versie. Dit zijn Tetra, King Daphnes, en Toon Link van  The Wind Waker, Skull Kid van Majora’s Mask en Linkle.

Linkle?

Je zou toch denken dat de hoge piefen van Zelda als creators van de Zelda franchise alle zeilen zouden bijzetten wanneer er een nieuw vrouwelijk karakter geïntroduceerd zou worden. Je zou denken dat zij wel een originele en weloverwogen naam zou mogen krijgen, toch? Waarom is er dan in Zelda’s naam voor een verbastering gekozen van de naam van het hoofdpersonage en de jonge dame in kwestie gepresenteerd als Linkle? Ik moest er in ieder geval schaamteloos om lachen, of wat het huilen?

hyrule-warriors-legends-3ds

Conclusie

Verrassend genoeg, want ik ben echt geen spin-off liefhebber, is Hyrule Warriors: Legends echt een toffe game. Het heeft juiste de goeie combinatie tussen het hak en prakwerk van Dynasty Warriors en de gerespecteerde wereld van de Legend of Zelda-serie. De storyline was voor mij persoonlijk niet boeiende genoeg, maar de Legend en Arcade mode vond ik daarentegen erg sterk. Ik merkte dat de game op mijn (oude) 3DS zo nu en dan niet helemaal vlekkeloos loopt, vooral als de 3D aangezet wordt. De framerates dalen gigantisch, maar dit is al een bekend probleem bij Nintendo. Tijd voor mij om over te stappen naar de New 3DS.

Hyrule-Warriors-Legends-Screenshot-1

Pluspunten

 • Veel verschillende karakters
 • Special attacks voelen goed
 • Tactische elementen aanwezig

 Minpunten

 • Soms te veel van het zelfde
 • Framerate drop bij 3D
 • De naam Linkle

Cijfer: 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.