Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Battcup Powerstation Cube BC-2

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Mooi design
 • Stevig scharnier
 • Mee te nemen naar buiten
 • Flinke accu
 • Vervangbare onderdelen

THE BAD

 • Geen goedkoper alternatief zonder de accu
 • Geen USB Type-C

Battcup is nog geen hele bekende naam in het land van de laders en de powerbanks, maar dat zou weleens snel kunnen veranderen. Het Nederlandse bedrijf heeft een aantal heel opvallende laadstations ontwikkeld. Wij ontvingen onlangs een recensie-exemplaar van de aluminium PowerStation Cube BC-2.

Unboxing

In de doos van de Battcup Powerstation Cube BC-2 vinden we de volgende items;

 • Powerstation Cube BC-2
 • Laadplatform
 • Handleiding
 • Netstroom voeding
 • Netstroom stekker
 • Kensington slot (niet van Kensington zelf)

De verschillende laadkabels zitten natuurlijk al in de Powerstation weggewerkt.

Installatie

Het klinkt misschien een beetje onnodig om over een ‘installatie’ te schrijven, maar toch wil ik dit er even bijpakken. Een bijzonder detail aan de Battcup Powerstation Cube BC-2 is namelijk dat het laadstation zelf een enorme powerbank is. Hierdoor is hij ook buiten op de tuintafel te zetten (zolang het niet regent). Alleen de laadplaat hang je ergens aan een stopcontact wanneer de Battcup Powerstation Cube BC-2 accu bijna leeg is om hem even op te laden. Daarna zet je de Battcup Powerstation Cube BC-2 weer op de plek waar je hem het liefst gebruikt. Zet je de PowerStation altijd op een vaste plek neer, kun je het meegeleverde slot gebruiken om te voorkomen dat deze gemakkelijk kan worden gestolen.

Design

De kracht van het ontwerp van de Battcup Powerstation Cube BC-2 zit hem in het design met de handige klep. Op de klep zelf zit de powerknop en een display dat aangeeft hoe vol de accu van de Battcup Powerstation Cube BC-2 zit.

De klep kent een stevig scharnier en wanneer je deze opent, zie je vier laadkabels met elk drie aansluitingen. De iOS 30-pins connector, iOS Lightning connector en een micro-USB connector voor alle andere smartphones. USB Type-C ontbreekt helaas, maar het is dan ook een product van vorig jaar.

Wil je iets aansluiten dat meer exotisch is, dan beschikt de Battcup Powerstation Cube BC-2 over twee USB aansluitingen. Wanneer je de standaard laadkabels gebruikt, is de klep gewoon te sluiten. Gebruik je een andere USB kabel, moet je deze open laten staan.

Een opvallend detail aan de achterkant van de Battcup Powerstation Cube BC-2 is de aanwezigheid van een Kensington slotje. Daarmee is de Battcup Powerstation Cube BC-2 eventueel tegen diefstal te beveiligen.

Specs

De Battcup Powerstation Cube BC-2 beschikt over een 20.000mAh (of 20 ampère) accu. Een Apple iPhone SE zou je hiermee 12,3 keer kunnen opladen. Een Sony Xperia Z5 6,8 keer of een Samsung Galaxy S7 Edge 5,5 keer. De maximale output ligt op 2 ampère. Dit moet de lader gelijktijdig verdelen over alle aangesloten apparaten. Er mogen meerdere apparaten op één kabel worden aangesloten.

Onderhoudsvriendelijk

Dat die beveiliging er zit heeft te maken met dat de Battcup Powerstation Cube BC-2 eigenlijk ook een horecaproduct is. Er is ook een horeca uitvoering met kelnerfunctie. Met diezelfde gedachte is de Battcup Powerstation Cube BC-2 zeer onderhoudsvriendelijk.

De laadkabels kunnen bijvoorbeeld vervangen worden wanneer deze kapot zijn. Of wanneer Battcup in de toekomst met een kabel komt waar wel een USB Type-C aansluiting op zit. Ook de accu’s zijn vervangbaar, mochten deze slecht worden.

Battcup Powerstation Cube BC-2 IMG_8205

Gebruikservaring

Zonder de ingebouwde accu zou ik de Battcup Powerstation Cube BC-2 al een fijn laadstation vinden, maar het idee dat deze in de zomermaanden gewoon lekker mee de tuin in mag is erg prettig. Er zijn altijd voldoende kabels beschikbaar en de status LED’s geven duidelijk weer hoe vol de accu nog zit.

Conclusie

Bij Battcup laten ze zien dat je met laadstations en powerbanks nog lekker kan innoveren. Gewoon door anders over het gebruik na te denken. Hoewel ik graag een goedkoper alternatief zonder accu zou willen zien (niet iedereen zal de accufunctie nodig hebben en daarvoor extra willen betalen) is dit gewoon een heerlijk apparaat om in de huiskamer te hebben staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.