Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Banshee Seizoen 3 met 5 sterren.

The Good
  • Goed verhaal
  • Sterke cast
  • Veel extra's


Een stadje waar alle vrouwen die mooi zijn uit de kleren gaan en alle mannen kunnen knokken. Dat is de succesvolle setting waarin de serie Banshee in 2013 voor het eerst op TV verscheen. Opvallend; het verhaal zat ook goed in elkaar en afgelopen week mocht ik checken of deze lijn ook in het derde seizoen doorzet.

Recap seizoen 2

In seizoen twee was het vooral het verhaal van ex-amish Kai Proctor (Ultrich Thomsen) en zijn nichtje Rebecca (Lilli Simmons) dat tot ontwikkeling kwam. We zagen hoe de supercrimineel op gespannen voet leefde met sheriff Lucas Hood (Antony Starr) en hoe er langzaamaan een incestueuze relatie met zijn nichtje ontstond. Binnen de groep indianen in het reservaat ontstond veel rumoer over wie de groep moest leiden. Ook hier gaat het uiteraard vooral om criminaliteit. Daarnaast werd ex-maffiabaas Rabbit toch eindelijk een kopje kleiner gemaakt.

Seizoen 3 (let op, een paar kleine spoilers)

Seizoen 3 maakt een heftige start met een flinke schietpartij waarmee Rebecca haar oom demonstreert een echte maffiadame te kunnen zijn. Tegelijkertijd zien we ook hoe ze steeds meer met haar mooie neusje op de feiten wordt gedrukt en ze niet zo onaantastbaar is als ze zelf zou hopen.

Tegelijkertijd wordt Hood’s ware identiteit ontdekt door iemand van de FBI en komen die twee samen in een soort vrachtwagen waar een nieuwe superschurk wordt geïntroduceerd. Om vervolgens binnen no-time om het leven te worden gebracht. En met de belegering van het politiebureau zijn we pas bij aflevering vier… en het rommelt zo verder en verder met toch weer een stevige climax binnen dit seizoen. Waar seizoen 2 qua verhaallijn duidelijk ‘maar’ een vervolg was, lukt het hier om seizoen 3 indrukwekkender neer te zetten dan het tweede, maar ook het eerste seizoen.

Extra’s

Als ik kijk naar het bonusmateriaal blinkt Warner Bros. toch weer uit met deze DVD release. Nieuwe afleveringen van Banshee origins, de Banshee origins Saga en veel materiaal over hoe de serie tot stand is gekomen. Dit is hoe het moet. Dit maakt fans van een serie blij.

Conclusie

Het is lastig om het beeld te schetsen van hoe goed deze actieserie eigenlijk in elkaar steekt zonder al teveel van het verhaal weg te geven. Banshee Seizoen 3 is zonder twijfel het beste seizoen in de serie en maakt mij zeer ongeduldig. Ik wil seizoen vier zien. Nu.

Beschikbaarheid

Banshee Seizoen 3 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.