Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nieuwsbrieven verzamelen en lezen met Comma

Als je je hebt aangemeld voor online nieuwsbrieven, komen deze in je mailbox doorgaans tussen het alledaagse e-mailverkeer terecht. Wanneer je dan je inbox opent en even geen tijd hebt om je te verdiepen in nieuwsbrieven, verdwijnen ze door de komst van nieuwe e-mails al snel naar de achtergrond. Met de app Comma verzamel je al je nieuwsbrieven op één plek, zodat je ze kunt gaan lezen wanneer het je uitkomt; zonder daarbij te worden afgeleid door andere e-mails.

Dat er allerlei tools zijn om digitale nieuwsbrieven mee te maken, zoals de nieuwsbriefeditor van newsletter2go, is geen verrassing. Tools en apps om nieuwsbrieven optimaal mee te kunnen lezen zijn er echter weinig.

Mitali Pattnaik, mede-ontwikkelaar van de app: “We hebben Comma ontwikkeld, omdat we het gevoel hebben dat steeds meer e-mails tegenwoordig eerder om content draaien dan om communicatie. Dit is vooral het geval als je kijkt naar persoonlijk e-mailverkeer, omdat dit soort communicatie is verschoven naar messaging apps. Dus als we e-mail met name gebruiken om content te lezen, zou de e-mail reader dan niet ontworpen moeten zijn voor het bekijken van content? Dat was het idee achter Comma.”

Wat doet de app?

Comma zoekt in je Gmail naar nieuwsbrieven en verzamelt ze in één overzicht. Gelezen nieuwsbrieven worden, als je dat wilt, automatisch gearchiveerd in Gmail. Daarnaast is het mogelijk om gerelateerde nieuwsbrieven toe te voegen en om nieuwsbrieven en links op te slaan in je favorieten. Ook kun je je favoriete nieuwsbrieven via social media delen. De makers van Comma willen in de nabije toekomst nog meer functies toevoegen, zoals de mogelijkheid om nieuwsbrieven offline te lezen en het kunnen zoeken naar specifieke artikelen.

Voor Comma heb je iOS 7.0 of nieuwer nodig. De app is compatibel met iPhone, iPad en iPod Touch. Je kunt Comma hier gratis downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.