Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Netflix gaat 150 uur aan HDR content toevoegen

Netflix heeft met de serie Marco Polo al voorzichtig geëxperimenteerd met het aanbieden van HDR content. Naast dat dit één van de series is die al in 4K gestreamd kan worden. Nu het experimenteren is afgelopen lijkt Netflix HDR serieus te gaan nemen.

Netflix heeft aangegeven tussen nu en augustus zo’n 100 uur aan HDR beeldmateriaal aan de dienst toe te voegen. In het laatste stukje van het jaar moet nog eens minimaal 50 uur aan HDR content aan de dienst worden toegevoegd.

HDR zorgt ervoor dat we meer detail in videobeelden zien door een verhoogd contrast. Om dit verhoogde contrast goed te kunnen zien moet de TV ook in staat zijn om minimaal 10-bit kleuren te verwerken. Een groot deel van de high-end TV’s die momenteel in de schappen liggen kunnen hier al mee overweg.

Qua HDR content zal het onder anderen gaan om een flink aantal Marvel series, maar ook een aantal bekende series waarvan nieuwe seizoenen in HDR verschijnen. Dit is de lijst van series die je mag verwachten: A Series of Unfortunate Events, Bloodline, Chef’s Table, Hibana, Knights of Sidonia, Marvel’s Daredevil, Marvel’s Iron Fist, Marvel’s Jessica Jones, Marvel’s Luke Cage, Marvel’s The Defenders, The Do-Over en The Ridiculous Six.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.