Logo GadgetGear.nl
Hue Bridge 2.0
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Het is IoT dag!

We hebben iets te vieren. Samen met alle gadget liefhebbers. Het is vandaag namelijk voor de vijfde keer IoT (Internet of Things) dag. Sta vandaag dus even stil bij de aanwezigheid van jouw fitnesstracker. Of jouw Hue lamp. Het is hun dag vandaag, dus we hebben nog wat leuke weetjes voor je.

De term Internet of Things lijkt iets van twee jaar geleden, maar dat is niet helemaal waar. De term werd in 1999 voor het eerst gebruikt door Kevin Ashton. Een werknemer van farmaceut Procter & Gamble. Nu, 17 laar later weet slechts 87% van de consumenten (jij dus) waar IoT voor staat (becijferd door Forbes). Vanaf vandaag is dit misschien anders 😉

Toch lijken we IoT te omarmen. Iedere consument zou tegen 2020 over twee tot zes IoT apparaten in huis moeten hebben. Buitenshuis is IoT al heel normaal. Van straatlantarens tot geldautomaten, alles lijkt verbonden te zijn met internet en zo aangestuurd en bijgehouden te kunnen worden.

Wil je meer leuke feitjes over IoT, check dan dit blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.