GadgetGear.nl

Ikeahacking: Bouw jouw eigen arcade

Zelf een arcadekast bouwen voor in de woonkamer, het is de jongens van Ikeahackers gelukt. Met behulp van het combineren van standaard Ikea meubilair hebben ze voor niet al teveel geld een arcade kast in elkaar gezet.

Eigenlijk stelt de hele kast niet eens zo heel veel voor. De jongens achter dit idee hebben een standaard MICKE bureau en bureaustoel bij Ikea gekocht. De inbouwjoystick is gemaakt op basis van een standaard USB joystick controller en de knoppen zijn van fabrikant Sanwa. De games zelf draaien in dit geval op een PS4 of Xbox One, maar een beetje klusser krijgt het gros van de echte arcade games gewoon werkend op een Raspberry Pi met Retro Pi en dan wordt een setje als dit in eens een heel stuk goedkoper.

Het komt vaker voor dat Ikea meubels worden gebruikt om een arcade kast van te maken. Vooral op Pinterest zijn vele, verschrikkelijke voorbeelden te zien. De reden dat deze zo opvalt is omdat het er allemaal netjes uitziet en er niet al teveel skills voor nodig zijn om zoiets na te bouwen.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten