Ikeahacking: Bouw jouw eigen arcade

Zelf een arcadekast bouwen voor in de woonkamer, het is de jongens van Ikeahackers gelukt. Met behulp van het combineren van standaard Ikea meubilair hebben ze voor niet al teveel geld een arcade kast in elkaar gezet.

Eigenlijk stelt de hele kast niet eens zo heel veel voor. De jongens achter dit idee hebben een standaard MICKE bureau en bureaustoel bij Ikea gekocht. De inbouwjoystick is gemaakt op basis van een standaard USB joystick controller en de knoppen zijn van fabrikant Sanwa. De games zelf draaien in dit geval op een PS4 of Xbox One, maar een beetje klusser krijgt het gros van de echte arcade games gewoon werkend op een Raspberry Pi met Retro Pi en dan wordt een setje als dit in eens een heel stuk goedkoper.

Het komt vaker voor dat Ikea meubels worden gebruikt om een arcade kast van te maken. Vooral op Pinterest zijn vele, verschrikkelijke voorbeelden te zien. De reden dat deze zo opvalt is omdat het er allemaal netjes uitziet en er niet al teveel skills voor nodig zijn om zoiets na te bouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.