Logo GadgetGear.nl
Picture of Frank van den Berg
Frank van den Berg

Frankie en de Noottoestand (3D Blu-ray/DVD)

Frank van den Berg beoordeelde namens GadgetGear de met 1 sterren.

THE GOOD

  • In 3D verkrijgbaar.

THE BAD

  • Slecht verhaal.
  • Weinig humor.
  • Matige Animatie.

Canadese animatiefilm van de regisseur Ross Venokur met de stemmen van Victoria Justice, John Leguizamo en John Cleese. Frankie is een Eekhoorn die ontsnapt uit een gevangenis voor dieren die verdacht veel lijkt op een dierentuin. Eenmaal terug in het bos ontdekt hij dat alle eikels uit het bos zijn geruimd door een mensen bedrijf dat er geneeskrachtige olie van wil maken.

Samen met zijn vriendjes maakt hij een plan om al die lekkere eikels weer terug te bezorgen in het bos zodat iedereen gered wordt van een zekere hongersdood. Er is ook nog een liefdesverhaal met de nachtclub zangeres Lola die het maar niets vindt dat Frankie zo snel al weer aan het werk gaat in plaats van haar wat meer aandacht te geven. Tja, zo gaat dat. Maar, spoiler oh spoiler, alles komt goed.

Frankiescene1 frankiescene2

Mening

Frankie en de Noottoestand is geen goede film en dan druk ik mij nog voorzichtig uit. Een korte rondgang in review land leverde een interessante opmerking op. ‘Als ik géén sterren zou kunnen geven dan deed ik dat’ luidde het harde oordeel. Zo ver wil ik niet gaan. Voor kinderen die van tekenfilms houden zitten er, als je er niet teveel bij nadenkt, best wel een paar aardige momenten in. Wat Frankie en de Noottoestand vooral mist is een goed verhaal, vaart en een beetje humor. Dus blijft er een matig geanimeerd moraal verhaal over met hier en daar een leuk klein ‘oh ja’ momentje. Voor volwassenen is het helaas slaapverwekkend slecht, dus prima om je kinderen naar te laten kijken terwijl je zelf een lekker dutje doet. Frankie en de Noottoestand is vanaf deze week verkrijgbaar bij o.a. Bol.com en Wehkamp. Ondanks de slechte review danken we TripleP voor het verstrekken van het recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.