Ieder jaar verschijnen er honderden nieuwe mobiele telefoons in Nederland. Dat zijn er zoveel dat het moeilijk is het overzicht te behouden. Aan de hand van drie toppers nemen we echter wat mobiele trends van dit moment met je door.

1) Dubbele camera’s met de Huawei P9

Met een camera die ‘gewoon goed’ is hoef je niet meer aan te komen zetten, zo beseft Huawei zich goed. Vrijwel elke fabrikant heeft zijn smartphone tegenwoordig voorzien van een camera die uitzonderlijk kekke kiekjes kan schieten. Om op te vallen heb je meer nodig, en opvallen is wat de Huawei P9 camera doet.

Achterop zitten namelijk maar liefst twee cameralenzen. Beide cameralenzen maken tegelijkertijd een foto, en beide beelden worden opgeslagen. Daardoor kun je achteraf de focus van je foto’s nog aanpassen. Familiefoto’s aan het maken maar valt je schoonmoeder wel erg veel op? Verleg de focus simpel en snel naar opoe en omoe, zelfs weken nadat je de foto’s hebt gemaakt. Dezelfde feature zat eerder al in onder andere de Honor 6 Plus, maar wordt met de Huawei P9 verder verbeterd.

2) Waterdicht en stijlvol met de Samsung Galaxy S7

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat Samsung smartphones de mooiste toestellen van 2016 zouden zijn, dan hadden we je hardop uitgelachen. En als je ons daarna ook nog probeerde te overtuigen dat dat stijlvolle, strakke ontwerp waterdicht is, dan lagen we over de grond te rollen van het lachen.

Toch is het Samsung gelukt met de Galaxy S7. De fabrikant wist vorig jaar al vriend en vijand te verbazen met de Galaxy S6, waarvan het design een combinatie was van glas en metaal. Het was één van de aantrekkelijkse mobieltjes van vorig jaar, maar het ontwerp kende nog enkele gebreken. Water was dodelijk voor het toestel, en ruimte voor een microSD-kaart ontbrak. Dat is dit jaar aangepakt: de Galaxy S7 heeft een IP68-certificatie en is gegarandeerd waterdicht, en je kunt er ook je geheugenkaartje in kwijt. Doe ons maar meer van dit soort stijlvolle stevige smartphones!

3) Klein maar krachtig met de iPhone SE

De afgelopen jaren was het even slikken voor fans van kleine smartphones. Wilde je de nieuwste hardware in huis halen, dan zat je al gauw opgezadeld met een scherm van 5 inch of meer. Zelfs Apple stapte twee jaar geleden over op grotere schermen.

Blijkbaar zijn er nog altijd genoeg mensen die dat wel érg groot vinden, en daardoor ziet Apple een gat in de markt. De fabrikant introduceerde onlangs de iPhone SE. Een telefoon met het formaat en het design van de iPhone 5S, maar de kracht van een moderne smartphone. Zo heb je een handzaam 4 inch scherm, maar toch de vlotte prestaties en uitstekende camera van de iPhone 6S. Vooruit, 3D Touch en wat enkele andere fratsen ontbreken, maar met die relatief lage adviesprijs miepen wij nergens meer over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.