Dat DJI in staat is geweest om Parrot van haar troon te stoten als het om cameradrones gaat is alom bekend. Nu lijkt DJI zich ook op de markt van het drone racing te gaan storten.

Vooralsnog lijkt DJI geen complete racing kits op de markt te gaan brengen. Het gros van de dronedacers doet immers aan zelfbouw. In plaats daarvan stort DJI zich dan ook op high-end onderdelen voor deze lucratieve markt.

Het eerste dat DJI op de markt gaat brengen voor droneracers zijn zogenaamde ESC’s. Dit zijn de circuits die de motoren aansturen. Zo kunnen de ESC’s van DJI motoren aansturen met 280.000 rotaties per minuut. Er zit een systeem in dat de motor kan uitschakelen wanneer deze geblokkeerd is (denk aan een landing in een boom), maar bevat ook active breaking zodat rotorbladen stoppen met draaien wanneer de motor wordt uitgeschakeld. Via de DJI Assistant 2 software kan de aansturing nog helemaal naar eigen voorkeur worden aangepast.

Met de cameradrones was DJI er vroeg bij, maar de markt voor het droneracing is al enorm en bevat enorm veel Aziatische spelers die al naam hebben gemaakt. Deze eerste productlijn lijkt een voorzichtige poging van DJI om te kijken of er ruimte is voor het bedrijf om ook onder deze dronegebruikers te groeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.