Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Test KEF M500 hoofdtelefoon met 4.5 sterren.

The Good
  • design
  • materiaal gebruik
  • pasvorm
  • neutrale klank
  • compleet geleverd
The Bad
  • ontbreken Android kabel


Wekelijks krijgen we wel een nieuwe hoofdtelefoon aangeboden ter review. Wij hebben al heel wat juweeltjes mogen testen. Als dan een audiomerk met een rijke historie ook in de hoofdtelefoon markt stapt, is onze interesse gewekt. Het Britse KEF introduceert drie hoofdtelefoons. Wij testen het top model de M500.

view-2Het Britse KEF heeft een rijke historie betreffende luidsprekers in de jaren zeventig en tachtig. KEF onderscheidde zich door een neutraal klankbeeld met een iets minder agressief hoog als veel concurrenten. Lekker hoog en diep laag verkoopt immers goed. De eigenwijze Britten wilden een naturelle weergave in geluid. Dat heeft het bedrijf met diverse luidspreker modellen prijzen opgeleverd. Een paar jaar geleden toonde het jubileum model de LS50 waar KEF voor staat; slimme technologie in een compacte behuizing met een verrassend neutrale geluidsweergave.

Anno 2016 leven we in een audiowereld die in niets te vergelijken is met de tijd waarin KEF groot is geworden. KEF bestaat echter nog steeds en heeft een aparte lijn hoofdtelefoons ontworpen voor de moderne consument die begrijpt dat kwaliteit ook een prijskaartje heeft. De M500 is hete topmodel.
case_duo

Het eerste wat opvalt aan de M500 is het prachtige ontwerp en materiaal gebruik. Alle belangrijke onderdelen zijn van aluminium. Leer bedekt de hoofdband en oorkussens zijn van een erg zacht leer met schuim wat perfect afsluit. Wij hebben weinig on-the-ear hoofdtelefoons getest die zo prettig zitten. De schelpen scharnieren in twee richtingen en de hoofdband geeft een beetje speling in de hoek waarin de kussen op het hoofd rusten. De combinatie van de scharnierpunten garanderen een perfecte pasvorm voor tieners tot ouderen. Nergens zijn kabels duidelijk zichtbaar. Alle techniek is uit het zicht. Het gewicht van de hoofdtelefoon is niet zwaar, ondanks de robuuste materialen. Het ontwerp zorgt dat de hoofdtelefoon bijzonder klein opgevouwen kan worden. Een perfecte hoofdtelefoon om mee te nemen. De meegeleverde luxe opberg hoes maakt het geheel af. Je mag dat ook verwachte voor de prijsklasse, maar het is wel extra prettig als alles klopt en kwaliteit uitstraalt. Als merk met een audiofiele reputatie is het niet verwonderlijk dat er twee kabeltjes meegeleverd worden. Een kabeltje met bedieningselementen voor iOS en een puur audio kabeltje. Wij horen het verschil nauwelijks, maar audiofielen zullen het weten te waarderen.

KEF_M500cHet geluid van de M500 is exact in lijn met hoe het merk al decennia een reputatie voor luidsprekers heeft opgebouwd. Niet agressief, neutraal met ruimte voor detaillering. Andere hoofdtelefoons spetteren meer bij de eerste indruk doordat ze wat opener klinken of meer hoog produceren. De waarde van de M500 zit in het neutrale beeld zonder vlak te klinken. Dat betekent dat de M500 door de combinatie van extreem goed fysiek comfort met een neutraal klankbeeld, uren gedragen kan worden. De M500 is gemaakt om lang te dragen en niet vermoeid te raken door extreem geluid of onprettige ergonomie.

Conclusie
KEF heeft met de M500 een visitekaartje afgegeven als nieuwkomer met hoofdtelefoons. De rijke historie is in de hoofdtelefoon te horen. Het vakmanschap in ontwerp en productie komt tot uiting in de extreem hoge kwaliteit qua afwerking en materialen. Een aanrader voor wie niet met hypes meegaat, maar een moderne neutrale hoofdtelefoon zoekt die jaren meegaat en tijdloos qua ontwerp is.

De M500 wordt compleet geleverd met opbergtas, twee kabels, vliegtuigadapter en plug voor versterkers. De M500 is leverbaar in zilver, zwart en wit en kost 299 Euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.