Stascafe, een biologisch afbreekbaar alternatief voor Nespresso

Ik geef het toe, ik moet dagelijks kiezen tussen de verse bonen en de Nespresso. De twee staan naast elkaar en beiden leveren een topkwaliteit. Toch leveren Nespresso cupjes het nodige afval op. Ondanks dat ze een prima recycling systeem hebben. De cupjes van het Eindhovense Stascafe zouden de oplossing kunnen zijn.

In plaats van aluminium en plastics gebruikt Stascafe een biokunststof genaamd PLA voor haar cupjes. Een kunststof dat geen geur of smaak afgeeft en wordt afgebroken in de GTF container. Belangrijk voor het succes van de Nespresso cup is de mogelijkheid van het aluminium om stikstof en andere gassen van de koffie in de capsule te houden tot het moment dat je deze in de machine perforeert.

Stascafe-Compostering

Vele alternatieve capsules krijgen dit niet voor elkaar. Douwe Egberts lost het op door ieder plastic cupje in een plastic zakje te stoppen en anderen hebben plastics die niet altijd even goed perforeren. Het Arnhemse Peeze was de eerste die ons een biologisch afbreekbaar cupje presenteerde dat die gassen wel binnen kon houden, maar brengt deze nog steeds niet op de markt. Stascafe wel en ook Stascafe is het gelukt om het vlies op de capsule luchtdicht te maken door een speciale lasertechniek.

Stascafe lanceert met zeven smaken met een wisselende intensiteit waarbij stascafe een schaal van 7 gebruikt ten opzichte van de schaal van 12 van Nespresso zelf. Het gaat in alle zeven gevallen om een espresso cup. In het assortiment zit één decaffinato. De prijs van een stascafe cupje schommelt tussen de €0,25 en €0,27. Verkoop gaat per tien.

Stascafe-Infographic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.