Logo GadgetGear.nl
Picture of Frank van den Berg
Frank van den Berg

Review: War Room (Blu-ray/DVD)

Frank van den Berg beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Alles komt goed in deze film.
  • Strak geproduceerde film met prima technische beelden en geluid.
  • Veel extra's die de moeite waard zijn.

THE BAD

  • Hangt heel erg naar het geloof.
  • Soms ongeloofwaardig geacteerd.

Eigentijdse drama met een religieuze inslag over het gewone leven waarin volwassenen ruzie maken, kinderen daar de dupe van zijn en wijze oude dames die er de perfecte oplossing voor weten. Met Karen Abercrombie, Priscilla C. Shirer en T.C. Stallings. Geregisseerd door Alex Kendrick. Het gaat over een jonge vrouw met man en een dochter van 10, Het leven lacht hun toe, althans zo lijkt het. Ze leven een beetje langs elkaar heen.

Dochter met haar rapport wordt niet gehoord, de moeder leent geld uit aan haar familie waardoor de man boos wordt. Omdat moeder makelaar is komt ze terecht bij Clara, een oudere vrouw die het hele huis laat zien en alle kamers benoemt als speciaal, maar ze heeft één hele speciale kamer. De ‘War Room’. Een kamer met alleen een stoel waar je gebeden aan de muur kunt plakken. Gewoon een plek waar je je kunt afzonderen en nadenken over wat de Heer voor je kan betekenen, of beter, wat de gevaren zijn in je leven en hoe je die met liefde en geloof kunt bestrijden. Tony, de vader van dit gezin maakt er een potje van. Hij is een drukke verkoper en dus weinig thuis, date met andere vrouwen en raakt door een foute administratie zijn baan kwijt. Zijn vrouw, Elizabeth, raakt dood ongelukkig en ziet dat alles uit de hand dreigt te lopen. Geïnspireerd door Clara maakt ze haar eigen War Room om de demonen uit haar leven te bannen. In het begin vindt Tony dat maar niets en vermoed dat Elizabeth erop uit is om hem een lesje te leren maar later komt hij erachter dat de strijd op een ander vlak uitgevochten moet worden. Stapje voor stapje komt hij erachter dat wat hij heeft heel waardevol is en gaat hij aan de slag om te redden wat er te redden valt.

scene war roomafbeelding 2 poster war room

Mening

De film is wat aan de lange kant er had met gemak een half uurtje uit gemogen. De acteerprestaties zijn niet om over naar huis te schrijven, soms zelfs tenenkrommend. Maar het is een aanstekelijke film als je bereid bent door een dikke laag EO saus heen te kijken. Zo nu en dan is het fijn een goed nieuws film te zien vol problemen die opgelost worden met behulp van heldere woorden, tranen en bombastische muziek.Dat de religieuze film in de afgelopen jaren een duidelijke opmars heeft gemaakt in Hollywood is duidelijk maar veel van deze producties halen uiteindelijk het grote scherm niet. War Room daarentegen was in thuisland Amerika een groot succes met een Box Office van maar liefst 67 miljoen dollar! Het zegt iets over de motieven waarom deze films gemaakt worden. Voor iedereen die af en toe een andere blik op de wereld wil of gewoon een sterk geloof heeft is deze film echt een aanrader.

Extra’s

Commentaar van regisseur Alex Kendrick en producer Stephen Kendrick.Deleted scenes.Bloopers.War Room in 60 seconds.The Heart of War Room.From Auditioning to Acting.The Art of Jumping Rope.A Pastor’s Call to Pray. De DVD/Blu-ray is vanaf nu verkrijgbaar bij o.a. Bol.com, Wehkamp en Bart Smit.

Met dank aan Waytoblue voor het recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.