Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: SanDisk Ultra USB 3.0 Flash Drive 256GB

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer nette leessnelheid
  • Schrijfsnelheid goed genoeg voor 4K opnamen
  • Slim design

THE BAD

  • Minder geschikt om software vanaf te draaien

SanDisk perst 256GB op een USB stick en voegt hier (natuurlijk) USB 3.0 aan toe. Toch is het een stick uit de Ultra familie en die is doorgaans budgetvriendelijk. Dat de SanDisk Ultra USB 3.0 Flash Drive toch een interessante stick is bewijst de benchmark.

Unboxing

De verpakking van de SanDisk Ultra USB 3.0 Flash Drive bevat meer dan alleen de USB stick. Er zit een voucher in met een licentiecode voor RescuePRO Deluxe. Speciale software om bestanden na een crash van een stick terug te halen. Of in ieder geval een goede poging te doen.

SanDisk Ultra USB 3.0 Flash Drive 256GB_MG_8362

Design

De plastic stick ligt fijn in de hand. Het is een capless stick, dus je hebt geen dopje om kwijt te raken. Het schuifmechanisme van de SanDisk Ultra USB 3.0 Flash Drive loopt mooi en is toch ook stevig wanneer je de stick in jouw USB 3.0 poort steekt.

De verlichting in de SanDisk Ultra USB 3.0 Flash Drive is blauw. SanDisk maakt het af door de verlichting op te laten gloeien als een ademhaling wanneer je deze niet gebruikt maar wel in de computer hebt zitten. Netjes

SanDisk Ultra USB 3.0 Flash Drive 256GB_MG_8363

Prestaties

Onze collega’s van GoMemory hebben de stick weer getest en daar zien we voor een stick uit de Ultra series nette prestaties. De SanDisk Ultra USB 3.0 Flash Drive schrijft data weg met een snelheid van 38,3 MB per seconde. Dit is genoeg om 4K opnamen te maken. Daarmee is de SanDisk Ultra USB 3.0 Flash Drive dus een prima stick voor in een stevige Smart TV.

De leesprestaties geven een snelheid weer van 142 MB per seconde. Ook gewoon lekker vlot. Ga je complexere lees- en schrijftaken geven aan de stick, dan zien we de prestaties wel vlot inzakken. Ik zou er dus geen games op spelen en de stick ook niet gebruiken om een besturingssysteem op te draaien.

SanDisk Ultra USB 3.0 Flash Drive 256GB_MG_8364

Conclusie

Zoek je een stick voor jouw muziek, films of series? Dan is de SanDisk Ultra USB 3.0 Flash Drive 256GB zeker geschikt. Zoek je een stick voor jouw 4K TV? Ook dan voldoet de SanDisk Ultra USB 3.0 Flash Drive 256GB ook prima. Wanneer je geen al te ingewikkelde dingen doet zal je geen spijt krijgen van deze stick.

Beschikbaarheid

De SanDisk Ultra USB 3.0 Flash Drive 256GB is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.