Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

Review: Sandberg StreamBoard (PC)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Superhandig
 • Compact
 • Typt goed

THE BAD

 • Grip

Zit je te streamen met een draadloos toetsenbord en muis op de bank? Die kan je nu opbergen, want Sandberg komt met het StreamBoard!

Iedereen die zijn PC gebruikt om films en series te kijken met zijn desktop naar zijn televisiescherm heeft een control probleem. Of je gebruikt je mobieltje en het typen werkt superlastig of je gebruikt je keyboard en muis op de bank. Sandberg snapt dat dit veel makkelijker moet en daarom brengen zij ons het StreamBoard.

SreamBoard_review_Entert1

Het StreamBoard is net een afstandbediening met de afmetingen van 200 x 57 x 17mm en weegt 107g. Deze controller is voorzien van een toetsenbord en muispad in één.  Kruip lekker op de bank en kom er nooit meer vanaf! Je hoeft nu niet meer op te staan als je wilt pauzeren, spoelen of zoeken naar films. Ook laat je die enorme desktop-apparatuur gewoon bij de PC stan. Het StreamBoard is  vernuftig, draadloos, mini board dat je commando’s kunt geven die gestreamd worden via een  frequentie van 2,4 GHz. Door middel van een kleine USB stick, plug je het board in je Smart TV of je PC.

Het board is ontworpen om in twee handen vast te houden. Het voelt comfortabel aan al heeft het wat weinig grip. Door het lichte gewicht kan je met een beetje slungeligheid de controller laten vallen. Ik moet wel toegeven dat dit eventueel aan mijn eigen klungeligheid zou kunnen liggen.  Je bedient het toetsenbord met twee vingers (duimen)  en het touch pad (de muis) van 35 x 40mm met de wijsvinger. Aan weerszijden van het touch pad heb je een gedeelte van het QWERTY-toetsenbord  dat gesplit is tussen de lijn  6, T, G, B en 7, Y, H, N . Het aansluiten van het StreamBoard neemt eigenlijk geen tijd in beslag want de juiste stuurprogramma’s worden automatisch geïnstalleerd wanneer je USB-poort aansluit.

Wat zit er in de verpakking?

 • 1 Sandberg StreamBoard
 • 1 USB receiver
 • 1 Micro USB charge cable 0.8m
 • 1 Quick guide

SreamBoard_review_GadgetGear

Specificaties

 • HID compatible device
 • USB interface
 • Nano sized USB Receiver
 • Operation Frequency: 2.4 GHz RF
 • Transmission Distance: Up to 10 metres
 • Rechargeable polymer Lithium-ion battery
 • 3 LED indicators
 • Touchpad
 • Left and right mouse click buttons

Conclusie

De Sandberg StreamBoard is gewoon een superuitvinging! Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar wel altijd gedacht dat een bluetooth keyboard en muis niet de beste oplossing was. Nu liggen die zaken lekker in de kast bij de desktop en heb ik een supersonische mini-twee-in één-apparaat dat supermakkelijk te bedienden is! Een echte aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.