Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Piggy Tales Seizoen 2 (DVD)

Angry Birds maker Rovio experimenteert al langer met verschillende animatiestijlen om filmpjes van haar bekende karakters te maken. In Piggy Tales zien we hoe Rovio speelt met klei en stop motion video speelt.

Wie denkt aan stop motion en klusongelukken, denkt ongetwijfeld aan Buurman en Buurman. De grappen en grollen van de Piggy Tales sluiten hier naadloos op aan, al zijn ze op een veel jonger publiek gericht. Er is vrijwel geen spraken van een verhaal, maar wel van een thema. Daarnaast duren de 24 filmpjes van Piggy Tales net iets langer dan een minuut. Met een goed half uur heb je alles dus wel gezien, maar dat is niet erg. Mijn zoontje van 3 kan met genot iedere dag opnieuw de Piggy Tales aanzetten en helemaal afkijken.

Extra’s

Zoals het hoort bij een kinderdvd zet Sony Pictures ook wat extra’s op het schijfje. In dit geval twee keer een blik achter de schermen. Zo zien kinderen hoe de filmpjes worden gemaakt. Daarnaast zijn er twee Angry Birds seizoen 2 filmpjes en een trailer op het schijfje gezet.

Conclusie

De filmpjes van Piggy Tales zijn nog net iets meer laagdrempelig dan die van de Angry Birds Toons. Het zijn heerlijke filmpjes om loze minuten mee te vullen en een deel van de humor kan ik als vader zeker waarderen. Nouja, de eerste keer dat de DVD werd afgespeeld. Inmiddels kan ik de grappen dromen, maar mijn zoontje van drie blijft er druk mee.

Beschikbaarheid

Piggy Tales is o.a. verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.