Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de MicFlip Fully Reversible Micro USB Cable met 5 sterren.

The Good
  • Eindelijk een omkeerbare micro-USB kabel
  • Mooi design
  • Zit stevig in elkaar


Het wonder van de USB Type-C kabel is dat je de kabel zonder probleem ondersteboven in jouw smartphone of tablet kunt steken. Het werkt altijd. Met de MicFlip Fully Reversible Micro USB Cable brengt Winnergear dezelfde functionaliteit naar de Micro-USB plug. Geniaal.

Unboxing

De verpakking van de MicFlip Fully Reversible Micro USB Cable bevat natuurlijk alleen de kabel zelf. Meer heb je niet nodig.

Winnergear-MicFlip-Fully-Reversible-Micro-USB-Cable-Unboxing

Design

Het design van de MicFlip Fully Reversible Micro USB Cable is geniaal. Door een kleine aanpassing in de plug is deze omkeerbaar en blijft de dataverbinding ook nog in stand. Je kunt met deze kabel dus zowel laden als data verplaatsen.

De kabel is afgewerkt met een nylon beschermlaag die de kabel een mooi uiterlijk geeft. De USB pluggen aan de kabel zijn verguld en de kapjes die erop zitten zijn netjes van metaal.

Gebruikservaring

Na enkele avonden TV kijken en uren lang het kabeltje buigen lijkt de kabel nog helemaal in tact. Ook bij de pluggen zie ik geen tekenen van slijtage door het vele buigen en dat is een positieve ervaring. Daarnaast werkt de omkeerbaarheid goed. Daar staat wel tegenover dat we de plug wat harder aan moeten duwen en uit het toestel moeten trekken dan normaal.

Kan deze plug USB Type-C vervangen?

Was de nieuwe plug van Winnergear niet dé ideale opvolger van de huidige geweest, in plaats van de USB Type-C plug? Zeker niet! Hoewel de MicFlip Fully Reversible Micro USB Cable dezelfde functionaliteit heeft is de micro-USB plug waar je hem op gebruikt een USB 2.0 plug met bijbehorende maximale datasnelheid. USB Type-C is USB 3.1 en vele malen sneller.

Conclusie

Winnergear is met de MicFlip Fully Reversible Micro USB Cable de eerste die een high-end reversible kabel maalt voor de micro-USB standaard. Nu we de overstap maken lijkt deze vinding te laat, maar voor iedereen met een smartphone met micro-USB kabel is dit eigenlijk een must-have kabeltje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.