Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Coleman Twist+ 300 (Slimme kampeerlamp)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk te bedienen
  • Zeer hoge lichtopbrengst
  • Lange accuduur
  • Te gebruiken als 4.000mAh powerbank
  • Stootvast en regenbestendig
  • Lader en micro-USB kabel kunnen onderin meegenomen worden

THE BAD

  • Het vak onderin is te krap om een extra kabel voor jouw iOS of USB Type-C smartphone mee te nemen

Onlangs lanceerde het Amerikaanse Coleman een nieuwe serie lampen voor op de kampeerders en trekkers. De meest gadgetwaardige van de serie was de Twist+ 300 die de afgelopen weken ons bureau mocht verlichten.

Unboxing

We vinden de Coleman Twist+ 300 in een open, kartonnen verpakking waar hij stevig in zit. In de lamp zelf zitten de accessoires. We vinden in de lamp de volgende items:

  • Micro-USB kabel
  • Micro-USB netstroomlader

Design

De Coleman Twist+ 300 is verkrijgbaar in het volledig zwart en in de door ons geteste wit-zwarte uitvoering. Daarbij zijn alleen de kappen en rubber delen zwart terwijl het grootste deel van de body wit is.

De Coleman Twist+ 300 is qua vormgeving een moderne kijk op de klassieke looplamp. De schakelaar voor de verlichting zit in een draaimechanisme verwerkt. Je verdraait het handvat ten opzichte van de romp om de intensiteit van de LED te bepalen. De laatste stand is een knipperstand.

Ook aanwezig bij het handvat zijn de twee aansluitingen van de Coleman Twist+ 300. De micro-USB aansluiting is om de lamp zelf op te laden. De USB aansluiting om jouw smartphone en andere gadets van stroom te voorzien. Handig!

Zoals je in de unboxing hebt gezien zit aan de onderkant een karabijnhaak en een luik waar de micro-USB kabel en de netstroom adapter in zijn weggewerkt. Het is een beetje krap, maar wel heel handig. De body van de lamp is IPX4 vochtbestendig. Hij kan een straal water vanuit iedere hoek met een maximale kracht van 10 liter per minuut hebben. Het is dus geen probleem om de Coleman Twist+ 300 in de regen te laten staan.

Verlichting & Accuduur van de Coleman Twist+ 300

De verlichting van de Coleman Twist+ 300 komt uit een helderwitte LED. Deze zit meteen onder de bovenkap en schijnt recht omlaag op een spiegelende koepel. Deze spreidt het licht naar buiten en een gematteerde afwerking van het transparante plastic zorgt ervoor dat het licht diffuus wordt. Hierdoor kan het licht zich mooi verspreiden.

De reden dat Coleman wellicht niet voor een warmwitte LED heeft gekozen zou in de geschiedenis van de Coleman lampen kunnen liggen. Het licht heeft nu een vergelijkbare intensiteit met de gaslampen die Coleman al tientallen jaren produceert.

De lichtstanden verlopen van 50 tot en met 300 Lumen. Coleman claimt een accuduur van 300 uur, maar dan moet je hem wel op 50 Lumen zetten. Met 300 Lumen is hij na een avondje toch echt leeg. Daar staat tegenover dat 50 Lumen in veel gevallen al voldoende licht is.

De accu van de Coleman Twist+ 300 heeft een capaciteit van 4.000 mAh. Een iPhone SE zou je er twee en een half keer mee kunnen opladen. Een Galaxy S7 Edge ruim één keer.

Één van de meest interessante features in deze lamp is Coleman’s Battery Lock technologie. Door de bodemplaat een kwart slag te draaien ontkoppel je de accu compleet van de rest van de lamp. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat deze niet onnodig leeg loopt om allerlei elektronica onder spanning te houden. Simpel, maar ook heel slim en effectief.

Conclusie

Er zijn niet veel kampeerlampen die voldoende gadgetwaarde voor ons hebben om over te schrijven. De Coleman Twist+ 300 is een welkome afwisseling. Niet alleen is het een prima lamp voor op de camping, je hebt altijd een nette 4.000mAh powerbank tot je beschikking.

Beschikbaarheid

De Coleman Twist+ 300 is o.a. verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.