Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: BenQ New 3D Glasses II

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Hoog draagcomfort
  • Oplaadbare accu
  • Complete levering

THE BAD

De tweede generatie 3D Glasses van BenQ is een Active Shutter 3D bril. BenQ maakt bij de productie van de bril een aantal opvallende keuzen waardoor we er toch even bij stil willen staan.

Unboxing

BenQ levert de New 3D Glasses II als volgt op:

  • 1x Bril
  • 1x Stofzakje
  • 1X Mini-USB Laadkabel

Design

Het design van de New 3D Glasses II steekt zeer goed in elkaar. De BenQ New 3D Glasses II brillen zijn in tegenstelling tot de brillen van andere fabrikanten uitgerust met een herlaadbare accu. Je hoeft dus geen voorraad batterijen aan te houden als je een fan van 3D bent.

DLP 3D

De New 3D Glasses II maken gebruik van de DLP Link technologie die BenQ (maar ook anderen) in haar beamers gebruikt. DLP Link maakt gebruik van witte frames in het beeld om de bril synchroon te houden met de beamer.

Draagcomfort

Het montuur van de New 3D Glasses II is zeer stevig, maar bij de neus heeft BenQ van zachter materiaal gebruik gemaakt. Hierdoor irriteert de bril niet. Iets anders dat opvalt is dat hij ook op mijn relatief grote hoofd prettig te dragen is. Het draagcomfort ligt hierdoor erg hoog.

Conclusie

Met het produceren van een 3D bril kan veel fout gaan. Met name op het gebied van draagcomfort en energieconsumptie. BenQ lijkt met de New 3D Glasses II voor beide problemen een prima oplossing te hebben gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.