Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Angry Birds Stella Seizoen 2 (DVD)

Met Stella lanceerde Angry Birds maker Rovio vorig jaar een Angry Birds serie speciaal voor meiden. Na een voorzichtig eerste seizoen met 13 afleveringen vol grappen en grollen ligt nu het tweede seizoen van Angry Birds Stella in de schappen. En dat is ook voor jongens prima te behappen.

In het eerste seizoen ging de groep gevleugelde vrienden op zoek naar het mysterieuze, gouden ei. In het tweede seizoen strijkt de groep neer op het gouden eiland van het ei. Daar komen ze er achter dat het gouden ei een bijzondere kracht bezit. Alles dat het aanraakt, verandert in goud.

Ook ex-vriending Dahlia is weer aanwezig. Ze worstelt nog steeds met het gevoel dat ze terug wil naar de groep van Stella, maar het gouden ei is toch ook verleidelijk. En Dahlia laat zich ook nu weer snel verleiden.

In tegenstelling tot de reguliere Angry Birds filmpjes, biedt de Stella serie net even wat meer verhaal voor de jonge kijkers en met ruim vijf minuten speeltijd per aflevering zijn de afleveringen ook een stuk langer. Angry Birds Stella richt zich dus echt op kinderen vanaf de kleuterleeftijd.

Ook de animatiestijl van Angry Birds Stella wijkt af van de Angry Birds die we eerder hebben besproken en die we kennen van de Angry Birds games. Stella is echt in 3D geanimeerd en heeft daarmee echt haar eigen look & feel gekregen.

Extra’s

Zoals het hoort bij een animatieserie voor kinderen heeft Sony Pictures de DVD ook nog van wat extra’s voorzien. Zo zijn er twee features die laten zien hoe de serie tot stand komt en zijn er nog twee leuke filmpjes van Angry Birds 2 op het schijfje geperst. Net even wat meer kijktijd dus.

Conclusie

Stella richt zich op de kleuter. De platte verhaallijnen, grappen en beperkte duur van de afleveringen sluiten goed aan op de korte spanningsboog van jonge kinderen. Voor ouders bevat Stella wat minder diepgang in de humor dan we gewend zijn van de gewone Angry Birds, maar is de serie ook prima te kijken.

Beschikbaarheid

Angry Birds Stella is o.a. verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.