Ideaal voor video- en fotobewerking. Dat is de eerste gedacht die ik heb bij het nieuwe 5K scherm van Philips fabrikant MMD. Bovendien kent het 275P4VYKEB display ondersteuning voor 100% van de RGB en 99% van de sRGB kleuren.

Het Philips UltraClear 275P4VYKEB display heeft een resolutie van 5.120×2.880 pixels. Dat is 50% meer pixels op het display dan bij een UHD resolutie op een 27 inch scherm. Het display heeft een 16:9 beeldverhouding. Het PLS display moet een kijkhoek van 178 graden hebben zodat iedereen het juiste contrast ziet. Het display is in staat om 10-bit kleuren weer te geven waardoor je meer details in lichte en donkere gebieden moet zien.

Om gebruik te kunnen maken van de volledige 5K resolutie, moet jouw computer gebruik maken van twee DisplayPort kabels naar het scherm toe. Op een enkele DisplayPort kabel beperkt de resolutie zich tot 3840×2160 pixels. De helderheid ligt op 300cd/m2. In de monitor zit een webcam van 2 megapixel weggewerkt evenals een speakerset van 2x 2 Watt. Een 3-poorts USB 3.0 hub maakt het af.

Beschikbaarheid

De Philips 275P4VYKEB ligt komende maand in de winkel voor €1.599.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.