Logo GadgetGear.nl
Oculus Rift
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Oculus Rift voorlopig niet naar de Mac

Oculus Rift komt pas naar de Mac als Apple een goede computer maakt’. Deze gevatte uitspraak werd deze week gedaan door Palmer Luckey, de uitvinder van de Oculus Rift.

Hoewel de developer editie van de Oculus wel beschikbaar is voor Mac gebruikers heeft Luckey aangegeven dat hij voorlopig niet van plan is om de consumenteneditie van de Oculus naar de Mac te brengen. De consumentenversie zal voorlopig PC-only zijn.

Het probleem volgends Luckey is dat Apple te weinig investeert in high-end GPU’s voor haar computers. Koop je de beste hardware van Apple, moet je het nog steeds doen met een AMD FirePro D700 en die voldoet volgends Luckey gewoon niet aan de minimale eisen van de Oculus. Dat neemt niet weg dat er een Oculus voor Mac zal komen als Apple wel betere GPU’s in haar machines gaat zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.