GadgetGear.nl

Nu ook geofencing en familie accounts bij Nest

Nest heeft weer een flinke software update voor haar producten uitgebracht. Één van de meest opvallende features is de aanwezigheid van geofencing om jouw aanwezigheid te bepalen.

Home/Away Assist

Tot nu toe wat het mogelijk om Nest automatisch te laten bepalen of je thuis bent op basis van de eigen aanwezigheidssensoren. Om dit goed werkend te krijgen, moest je bij huizen in veel gevallen ook Nest rookmelders ophangen. Overigens sowieso een goed idee, maar niet een optie die binnen ieders budget zal passen.

Het gros van de andere thermostaten maakt gebruik van geofencing om te bepalen of iemand thuis is. Die gebeurt via de GPS sensoren in de verbonden smartphone die aangeven het thuisgebied te verlaten. Dan moet echter wel ieder gezinslid een smartphone met GPS en internet hebben. Beide methoden hebben dan ook voor- en nadelen, maar vanaf nu heb je in ieder geval de keuze.

Familie accounts

Tot nu toe had iedere Nest bezitter één Nest account. Wilde je de Nest met meerdere apparaten in het gezin verbinden, moest je jouw hoofdaccount delen. Dat is nu niet meer nodig. Met familie accounts kun je gewoon gebruikers toevoegen met een maximum van 10 gebruikers. Uiteraard werkt dit ook weer samen met de bovengenoemde geofencing functie.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten