Nest werkt nu samen met Amazon Echo

We kunnen de Amazon Echo helaas nog steeds niet kopen in Nederland, maar de Engelstalige assistent heeft er een belangrijke partner bij. Amazon en Nest hebben aangekondigd dat Nest binnenkort samenwerkt met ‘Alexa’.

Alexa is de vrouwelijke computerassistent die in de Amazon Echo, maar ook in de Fire TV en andere Fire gadgets zit. De assistent wordt geroemd om de perfecte stemherkenning en brede integratie met andere platformen. Na de integratie met Nest is het mogelijk om Alexa te vragen de temperatuur aan te passen, maar zal Alexa je ook waarschuwen op het moment dat er iets mis is volgends één van de rookmelders. Amazon kennende zal het vooral makkelijk zijn om nieuwe batterijen voor de rookmelders op de Amazon shoppinglist te zetten 😉

Leuk detail is dat Amazon en Google beiden in gevecht zijn geweest om Nest over te nemen en dat Google die strijd destijds heeft gewonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.