Bouw zelf een Amazon Echo speaker met de Raspberry Pi

Microsoft heeft al vol ingezet op de Raspberri Pi als domotica hub. Nu lijkt ook Amazon de kleine computer op de korrel te nemen. De mensen achter de populaire Amazon Echo leggen uit hoe je zelf een Echo speaker bouwt. Op basis van de Raspberry Pi.

Om de digitale spraakassistent Alexa op jouw Raspberry Pi te zetten moet je eerst een Raspberry Pi 2 kopen. De eerste generatie lijkt niet krachtig genoeg. Daarnaast heb je nog wat onderdelen nodig zoals een USB microfoon en een speaker. Met een klein beetje programmeerkennis krijg je het geheel zonder al teveel moeite aan het werk. Er is slechts één probleempje. Je moet een knop indrukken voor je opdrachten geeft. Dit in tegenstelling tot de Echo die ontwaakt op het moment dat je de naam Alexa roept. Je leest het allemaal hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram