Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

BBC start uitlevering Micro:bit computers

Het Britse BBC kreeg enige tijd geleden het idee dat het een alternatief voor de Raspberry Pi moest ontwikkelen. De BBC Micro was geboren en werd op kleine schaal getest. De BBC Micro:bit is de opvolger en wordt nu op grote schaal uitgeleverd.

Leerlingen in hun zevende jaar krijgen standaard een BBC Micro:bit en voor docenten zijn er lespakketten waar meerdere units in zitten. BBC is van plan de hardware en de software open source te maken. Daarnaast moeten de Micro:bit computers binnenkort ook gewoon in de winkel te koop zijn.

De Micro:bit is ontwikkeld in samenwerking tussen de BBC, processorfabrikant ARM, Microsoft en Samsung. De Micro:bit moet kinderen stimuleren hun eerste stappen op het gebied van programmeren te zetten. De Micro:bit kan met verschillende programmeertalen overweg, bevat een serie LED’s, knoppen, sensoren, bluetooth en een aantal inpou en output kanalen. Samsung heeft zelfs een Android app ontwikkeld om programmeren gemakkelijker te maken en een iOS app is in ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.