Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Joby GripTight Auto Vent Clip

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Klemt goed
  • Voor verschillende maten smartphones inclusief cover
  • Laat geen beschadigingen na

THE BAD

Joby kennen we vooral als merk dat regelmatig met creatieve statiefoplossingen komt om kleine camera’s en actioncams ergens op te bevestigen. Na de introductie van een handige statiefklem voor smartphones, heeft Joby ook een smartphonehouder voor in de auto ontwikkeld.

Unboxing

De Joby GripTight Auto Vent Clip wordt geleverd met een klein stukje documentatie, een clip voor smartphones van 54-72mm breed en een ‘airplane tray adapter’.

Design van de GripTight Auto Vent Clip

De Joby GripTight Auto Vent Clip is natuurlijk uitgevoerd in de bekende zwart/rode kleuren van het merk. Qua plastics heeft Joby wederom voor stevig materiaal gekozen terwijl de siliconen vorm in de clip juist mooi zacht is. Zo voorkomt Joby schade aan jouw dashboard en dat is weer handig wanneer je jouw auto in de toekomst te koop zet.

De GripTight Auto Vent Clip is voorzien van een klein balhoofd. Hierdoor is de klem op zowel horizontale als verticale roosters te plaatsen. Dit maakt het ook gemakkelijk om de smartphone in de gewenste positie te plaatsen. Handig!

Compatibility

Ik noemde bij de unboxing al dat je standaard een smartphoneclip voor smartphones van 54-72mm bij de GripTight Auto Vent Clip krijgt. Joby verkoopt ook nog een grotere clip voor gebruikers van phablets (69-99mm) en een extra grote voor gebruik in combinatie met tablets (96-140mm). Naast dat deze clips te gebruiken zijn voor de GripTight Auto Vent Clip, is het ook mogelijk om ze op statieven te plaatsen door het schroefdraad dat erin zit verwerkt. Bij aankoop van de GripTight Auto Vent Clip zal je bij de meeste shops de keuze krijgen tussen de kleine en de grote smartphoneclip. De tabletclip zal je los aan moeten schaffen wanneer je een tablet aan deze clip wenst te hangen. Overigens is het maar de vraag of jouw ventilatieroosters gelukkig worden van het gewicht van een tablet…

Qua dikte van de smartphone kan de clip vrijwel alles hebben. Zelfs als je een portfolio cover hebt, heeft de GripTight clip geen enkele moeite met de dikte van het geheel.

Airplane Tray Adapter

De Airplane Tray Adapter is een slim stukje plastic dat je achter het tafeltje van een vliegtuigstoel klemt. Natuurlijk is deze ook te gebruiken in het gros van de NS treinen in Nederland en zorgt ervoor dat je lekker TV kunt kijken zonder jouw smartphone de hele tijd vast te moeten houden. Simpel. Slim.

Joby GripTight Auto Vent Clip _MG_8155

Gebruik

In het dagelijks gebruik is de GripTight Auto Vent Clip een mooie, snelle oplossing om jouw smartphone aan het dashboard te bevestigen. Bovendien laat de GripTight Auto Vent Clip geen sporen na wanneer je deze weer verwijderd. Daar is dus goed over nagedacht. Ook het kleine balhoofd verhoogt het comfort door de smartphone snel en simpel in de juiste positie te kunnen plaatsen.

Conclusie

De Joby GripTight Auto Vent Clip ziet er niet alleen goed uit, deze smartphonehouder voor in de auto is ook nog eens snel te plaatsen en te verwijderen. Bovendien is hij goed bruikbaar in zowel de auto als in het openbaar vervoer. Echt een clip om standaard in de tas te hebben zitten.

Beschikbaarheid

Distributie via DeGreef & Partner, maar ook gewoon te koop via o.a. Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.