Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Intern (DVD)

The Intern flirt met het idee een romcommetje te zijn, maar gelukkig is het gewoon een feelgood comedy die ook wij mannen prima kunnen kijken. Bovendien is het alleen al enorm leuk om Robert De Niro mee te maken in de rol van een oude vent die iets te doen zoekt :-).

Het verhaal van The Intern

Ben (Robert De Niro) is een man van 70 die wat moeite heeft met het accepteren van het leven na het pensioen. Hij zoekt naar een nieuw bestaan waarbij hij niet alleen iets te doen heeft, maar ook echt iets voor anderen kan betekenen. Oké, er is die ene dame die hem wel ziet zitten… maar Ben is young at heart.

Op een dag komt hij een vacature tegen bij een webshop in kleding. Ze zoeken bejaarde stagiaires. Voor Ben is de internetwereld wereldvreemd, maar met hulp van zijn kleinzoon lukt het te voeldoen aan de eisen van de vacature. Ben moet namelijk een videoboodschap insturen en ook dat is totaal nieuw voor hem.

Anyway, hij wordt aangenomen en toegewezen aan de baas van het bedrijf. Dit is Jules (Anne Hathaway). Jules is de typische dotcomboomer. Haar idee om kleding te verkopen groeide veel harder dan verwacht en zelf heeft ze de skills eigenlijk niet in huis om een groot bedrijf te managen. En haar privéleven. Want ook dat ligt compleet overhoop. En dan blijkt Ben als stagiair een bult aan levenservaring te hebben die best van pas komt.

De cast van The Intern is slim gekozen. De Niro doet het fantastisch als bejaarde en weet echt te overtuigen. Dit terwijl Anne Hathaway in haar rol juist heel overtuigend is als bedrijfsleidster die werk en privé simpelweg niet meer kan combineren. Je krijgt met beiden te doen en leeft mee naar het goede einde.

Met twee uur speeltijd is de film wat aan de lange kant voor een feelgood film, maar er zitten dan ook een paar leuke zijsprongetjes in zoals het moment dat Jules een verkeerd bericht naar haar moeder stuurt en Ben er met zijn collega’s op uit trekt om die fout recht te zetten ala Oceans’ Eleven.

Extra’s

De DVD van the Intern bevat een special over de vertaling van de dotcom generatie naar de belevingswereld van de hedendaagse senioren en hoe de schrijvers hun best hebben gedaan om naar de humor in het geheel te zoeken.

Conclusie

The Intern is een prachtige feelgoodmovie die je prima met jouw wederhelft op de bank kunt bekijken. Hoewel de snelheid in de film er niet altijd in zit en er nog wat relaties zijn die verder uitgediept hadden kunnen worden, is the Intern gewoon 2 uur lang gezellig genieten.

Beschikbaarheid

The Intern is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.