Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

Nieuws: Final Fantasy IX beschikbaar voor IOS/Android

Verrassing! Het is even wat sneller dan verwacht, want vanaf gisteren is de prachtige titel van Square Enix opeens beschikbaar voor Android en IOS systemen!

Ja, je leest het goed! Ren naar de Play store/Itunes want de boevenbende van Tantalus is aan te voeren vanuit een nieuwe generatie handhelds; de telele! Final Fantasy IX is de laatste titel die gepresenteerd werd op de Playstation 1. Deze cartoony, klassieke RPG met turn based battle elementen werd gereleased in 2000 en werd ontwikkeld door Square Electronic Arts (Infogames in Nederland). Het spel speelt zich af in de sprookjesachtige wereld Gaia waar ridders en monsters het nog moeten uitvechten met staal en magie.

De release op Android en IOS zal qua bediening wel even wennen zijn. Ook al zijn er weinig toetsencombinaties nodig door het turn based systeem en de eenvoudige ingame spelbesturing, de wisseling van controller naar touch is gewoon net even minder lekker. Square heeft de game wat aantrekkelijker gemaakt door super speed mode beschikbaar te maken en random encounters uit te zetten. Dat maakt het voor gamers die voldoende geleveled zijn erg prettig om snel door een gebied te rennen zonder een half uur kwijt te zijn aan ‘onnodige’ battles.

FFIX gameplay android

Qua specificaties is de game beschikbaar voor Android 4.1 en hoger en voor IOS 7.0 of hoger. De game is compatible met iPhone, iPad, and iPod touch. Je moet in totaal wel over 8GB ruimte beschikken, maar dat is met de SD kaartjes van 64 GB natuurlijk peanuts. De game is voor € 16,99 (actie 20% korting van 10 februari tot de 21e) voor Android hier beschikbaar.  Voor IOS systemen is de game hier beschikbaar. Uiteraard houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen en t.z.t. een fijne review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.