Chromebooks zijn goedkoop omdat het besturingssysteem van Google niet heel veel van de hardware vraagt. Softwarefabrikant Neverware heeft dan ook een systeem bedacht om oude, langzame laptops te veranderen in vlotte Chromebooks.

Vroegâh, kochten we desktops. Was de videokaart hopeloos veroudert, kochten we een nieuwe. Zo nu en dan een nieuwe processor of moederbord erin en we konden er weer een paar jaar tegenaan. Met laptops is het wisselen van onderdelen vrijwel onmogelijk. Er is dus heel wat hardware waar we niets mee doen omdat het simpelweg te traag is. Dit terwijl er nog een prima scherm in zit.

Met de Neverware CloudReady software wordt het bestaande besturingssysteem aangepast zodat je bij het opstarten kunt kiezen tussen het oude systeem of om te booten in ChromeOS van Google. Installeren van de software is nog niet heel gemakkelijk, maar goed te doen. En het is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.