MWC: Adobe lanceert Lightroom 2.0 voor Android

Snel professioneel foto’s bewerken op jouw Android smartphone of tablet? Dan heeft Adobe met Lightroom 2.0 een interessante gratis app in Google Play gezet. Interessant daarbij is de aanwezigheid van een eigen foto app van Adobe.

Hoewel je zou verwachten dat Lightroom 2.0 alleen over fotobewerking gaat, heeft Adobe de app van een zeer uitgebreide camerafunctie voorzien die, mits de chipset van jouw smartphone dat aan kan, ook RAW foto’s kan schieten. Alle bewerkingen die je met Lightroom doet zijn ook non-destructief. Het origineel blijft altijd behouden.

Er zijn ook een aantal nieuwe filters die je in Lightroom 2.0 kunt gebruiken. De meest opvallende is Dehaze dat sinds kort in Photoshop en Photoshop Elements te vinden is. Daarmee is het effect van mist en nevel op een foto te minimaliseren of juist te vergroten. Via Split Toning zijn de schaduwen en hooglichten in een foto van een kleurzweem te voorzien en zo zijn er nog een aantal leuke filters toegevoegd.

Adobe Photoshop Lightroom voor Android is gratis te downloaden en te gebruiken. Alleen voor de connected features heb je een Creative Cloud abonnement nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.