Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: KitSound Link (Multi-Room Ontvanger)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Analoog en digitaal uit
  • Gemakkelijk in te stellen
  • Werkt met Qualcomm AllPlay
  • 192kHz/24-bit

THE BAD

  • Behuizing is wel erg plastic

je hebt een bestaand Hi-Fi systeem met superieur geluid, maar je wil toch ook gewoon een multi-room speaker ervaring in huis. Met de KitSound Link levert het Britse Kitsound haar eerste oplossing om bestaande Hi-Fi systemen geschikt te maken voor multi-room audio.

Multi-Room Compatibility

KitSound is niet de eerste die een losse multi-room ontvanger voor bestaande Hi-Fi systemen introduceert. Sony deed dit ook al met haar SRS-X88 en Samsung deed dit al eerder met haar R7. Het grote verschil is dat KitSound gebruik maakt van een Qualcomm AllPlay chipset.

Door gebruik te maken van deze chipset hoeft jouw multi-room audiosysteem niet alleen uit KitSound speakers te bestaan. Alle merken die gebruik maken van de Qualcomm AllPlay chipset zijn in het netwerk te combineren. Denk aan merken als Lenco, LG en Monster. Je krijgt dus veel meer keuzevrijheid. Qualcomm AppPlay

Unboxing

Kitsound levert de KitSound Link met een USB kabel en documentatie. Een netstroomvoeding zit er niet bij, maar iedere USB aansluiting die 1 ampère kan leveren is geschikt om de KitSound van stroom te voorzien.

Design

Hoewel de KitSound Link helemaal van plastic is en nauwelijks iets weegt, heeft hij een zeer solide voorkomen. Misschien zelfs een beetje klassiek. Dit is opzet van de ontwerpers omdat de KitSound Link vooral in de buurt van mooie Hi-Fi componenten zal worden opgesteld. Dan moet het kastje een beetje mee kunnen in dezelfde stijl. Wat mij betreft is dit prima gelukt en is dit een stukje designvisie die bij vele andere oplossingen ontbreekt.

Aansluiten

Om de KitSound Link op jouw bestaande Hi-Fi systeem aan te sluiten krijg je van KitSound twee opties. Analoog via een 3,5mm audio-aansluiting of digitaal via de optische uitgang.

KitSound-Link-Achterkant

Configureren

Aansluiten op jouw WiFi netwerk gaat via de WPS knop of via de browser door je aan te melden op het WiFi netwerk dat de KitSound Link aanmaakt. Eenmaal geconfigureerd is de KitSound Link altijd direct bereikbaar.

Qua apps kun je voor de algemene AllPlay app kiezen, maar er zijn ook andere varianten beschikbaar. Daarnaast zijn vele streamingdiensten in staat om met de AllPlay speakers te werken. Denk aan Spotify, maar ook Napster, TuneIn etc.

Qualcomm AllPlay is onderdeel van het AllJoyn Smart Home platform. Er zijn dan ook vele producten die met de KitSound link kunnen samenwerken. Bijvoorbeeld door de muziek uit te zetten bij brand.

Kwaliteit

De KitSound Link kan MP3, AAC, AAC+, FLAC, ALAC, WAV en PCM bestanden afspelen op een maximale resolutie van 192kHz/24-bit. De Link zal bij voorkeur gebruik maken van het 5GHz WiFi netwerk om op deze hoge resolutie te kunnen streamen.

Gebruikservaring

Het opstellen van de KitSound Link was vlot gedaan evenals het instellen. Hier zie je dat AllPlay echt al een volwassen systeem is voor de multi-room audio markt.

Ik heb er voor gekozen om de KitSound Link via een hoofdtelefoon te kiezen. Dat kan immers ook op de 3,5mm aansluiting. Het geluid dat de KitSound Link aflevert blijkt enorm hoog van kwaliteit. Zeker bij gebruik van bestanden in het FLAC formaat.

Om muziek van de centrale server te streamen maakt de KitSound Link keurig gebruik van DLNA. Daarnaast zijn volop online streams te vinden die op de Link kunnen worden afgespeeld.

Conclusie

Het geluid uit de KitSound Link is zeer goed. Rekening houdend met het uitbreidende AllPlay landschap koop je met de KitSound Link bovendien een multiroom audioproduct dat gericht is op de toekomst. Voor Hi-Fi liefhebbers absoluut een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.