Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Remix OS brengt Android naar de PC

Is jouw oude laptop te traag voor Windows geworden, maar wil je hem nog wel blijven gebruiken? Dan kan Remix OS de oplossing brengen. Remix OS 2.0 is Android, maar dan gemaakt om op PC hardware te draaien.

Remix OS is geschreven voor x86-systemen. Hier voldoet het gros van de PC’s aan. Het systeem installeer je via een USB stick. Daarna krijg je de keuze of je altijd Remix OS wil starten of dat je altijd de keuze wil om te starten met Remix OS of jouw oude Windows installatie.

Om je een beetje vertrouwd te maken met het systeem heeft Remix OS een eigen Android launcher die een beetje op Windows lijkt. Zo is het mogelijk om te multitasken en apps in verschillende vensters te openen, maar is ook de taakbalk gebleven. Notificaties komen, net als bij Windows 10, aan de rechter kant van het scherm te staan. Ook belangrijke sneltoetsen zijn overgenomen in Remix OS zoals knippen en plakken of een nieuw document openen. Er is zelfs een menu gemaakt voor wanneer je de rechter muistoets gebruikt. Een Windows Verkenner-achtige app maakt het helemaal af.

Het grote verschil is dat je op Remix OS natuurlijk geen Windows software kunt draaien. Geen zorgen. Microsoft heeft gewoon Android versies van haar software en je download al je apps gewoon via Google Play. Remix OS is gebaseerd op Android 5.0 Lollipop, dus het app aanbod is enorm.

Beschikbaarheid

Remix OS voor PC verschijnt later deze maand op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.