Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Fujifilm introduceert haar kleinste/lichtste X-Series camera

Fujifilm heeft haar kleinste en lichtste X-Series camera met APS-C beeldsensor aangekondigd. Het gaat om de X70. Ook deze keer heeft Fujifilm de camera weer een klassiek uiterlijk aangemeten.

De Fujifilm X70 is voorzien van een Fujinon 18,5mm F2.8 lens. Daarachter ligt een 16,3 megapixel APS-C X-Trans CMOS beeldsensor. De beeldverwerking vindt plaats in de EXR Processor II Image Processor. Het diafragma bestaat uit 9 lamellen voor een mooi bokeh effect wanneer je met onscherpe achtergronden gaat spelen. Macrofotografie kan al vanaf 10 centimeter. Filmen kan op 60 beelden per seconde in Full HD.

Naast dat de X70 de kleinst en lichtste uit de serie is, is dit ook de eerste camera met een touchscreen dan 180-graden draaibaar is. Fotograferen en filmen vanuit extreem lage of hoge hoeken mag dus geen probleem zijn.

De Fujifilm X70 is voorzien van diverse foto-effecten. Hieronder bevinden zich onder anderen partial color waarmee slechts één kleur behouden blijft en de rest van de foto in zwart-wit genomen zal worden. Een aspect ratio van 1:1 zorgt voor instagram-achtige vierkante foto’s en de Toy Camera zorgt voor een mooie donkere rand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.