Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Temperatuur meten via de zijkant van het hoofd

Withings introduceerde tijdens de CES een nieuwe methode om de temperatuur te meten. De nieuwe lichaamsthermometer van Withings hou je simpelweg tegen de slaap om de lichaamstemperatuur te meten.

Dit meten doet de Withings Thermo via 16 ingebouwde infraroodsensoren die de slagader bij de slaap analyseren. Die sensoren nemen in 2 seconden 4.000 metingen om de gemiddelde temperatuur te bepalen. Daarbij denkt de Withings Temp ook aan het temperatuurverlies van de huid en de invloed van de omgevingstemperatuur.

Withings-Thermo-App

De Withings Thermo is ook verbonden met het WiFi netwerk of via bluetooth met de smartphone. Hierdoor kunnen de metingen worden toegevoegd aan de Health Mate app. De thermometer kan zo de gegevens van het hele gezin bijhouden en ook verslagleggen over het verloop van bijvoorbeeld een koorts.

Natuurlijk wil je een gadget als de Withings Thermo niet moeten opladen op het moment dat je deze nodig hebt. Withings heeft dan ook besloten om er geen accu in te zetten. In plaats daarvan werkt de Withings Thermo op twee AAA batterijen. Daarmee zou een gemiddeld gezin 2 jaar kunnen temperaturen.

Beschikbaarheid

De Withings Thermo ligt vanaf dit kwartaal in de schappen voor $99,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.