CES: Nuance groots in spraakherkenning

Praten tegen je gadgets. Het begint steeds normaler te worden. In veel gevallen is de achterliggende technologie afkomstig van een bedrijf dat Nuance heet. Tijdens de CES demonstreerde Nuance heel wat opvallende producten met stembesturing.

Zo zal de technologie in de nieuwe 7-serie van BMW te vinden zijn. Hierdoor is het infotainmentsysteem met stem te bedienen. De technologie maakt niet alleen gebruik van spraakherkenning in de cloud, maar ook natuurlijke spraakherkenning door het infotainmentsysteem zelf.

Met Dragon Drive presenteerde Nuance haar digitale assistent voor in de auto. Deze gaat nog een stapje verder dan bovenstaand voorbeeld. Via de digitale assistent kunnen verschillende taken overgenomen worden waaronder het instellen van de GPS. Tijdens de CES heeft Nuance een award ontvangen voor deze nieuwe functie.

In samenwerking met Samsung liet Nuance tijdens de CES een nieuwe koelkast met stembediening zien. “Sesam open U?” Zoiets… De Family Hub Refrigerator van Samsung kun je opdrachten geven om op basis van de ingrediënten die voorhanden zijn met recepten te komen. Daarnaast kunnen boodschappenlijstjes worden gedicteerd.

Met al deze technologie laat Nuance zien dat het nog steeds heer en meester is op het gebied van spraakherkenning. Het is nog even wachten tot onze broodroosters beginnen te klagen dat de kruimellades vol zitten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.