Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: LaCie Chromé, de handgemaakte snelheidsduivel

LaCie bracht dit jaar de LaCie Chromé naar de CES. Deze externe harddrive klinkt exclusief en dat is hij ook. De LaCie Chromé wordt namelijk met de hand gemaakt en bevat de snelste opslagtechnologie die LaCie beschikbaar heeft.

Het zal je dan ook niet verbazen dat de LaCie Chromé beschikt over USB 3.1 Type C in combinatie met twee interne SSD’s. Deze combinatie levert een leessnelheid van 940 MB per seconde op met een opslagcapaciteit van 1TB.

De voet van de LaCie Chromé houdt de drive met behulp van neodymium magneten vast. Het ontwerp van de LaCie Chromé komt van industrieel ontwerper Neil Poulton. Hij haalde zijn inspiratie weer uit het werk van Constatin Brâncusi. Één van de meest invloedrijke beeldhouwers van de twintigste eeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.