Er zijn al jaren kitjes met lenzen voor smartphonecamera’s in de markt. Doorgaans zitten hier de wat kleinere merken achter die soms opvallend goede lenzen weten te bouwen. Nu Zeiss in deze markt stapt lijkt het fotograferen met opzetlenzen een stuk serieuzer te worden.

Samen met Fellowes ExoLens heeft Zeiss nu de eerste set van drie opzetlenzen ontwikkeld. Het gaat om een groothoek-, tele- en macrolens. Bijzonder daarbij is dat Zeiss ‘s werelds eerste macrolens door smartphones met een zoomfunctie heeft ontwikkeld. Verder zijn de lenzen zo ontwikkeld dat ze van hoek tot hoek scherp zijn.

De eerste set lenzen is speciaal ontwikkeld voor de iPhone 6(S) en de iPhone 6(S) Plus. Zeiss en ExoLens zijn van plan om in de toekomst meer camera’s te ondersteunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.