Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Casio introduceert het sterkste Android Wear horloge

Casio sluit zich eindelijk aan bij de traditionele horlogemerken die met een smartwatch komen. Ook Casio komt met een horloge op basis van Android Wear, maar weet zich meteen goed te onderscheiden van het bestaande aanbod.

Er zijn al wel een paar smartwatches die mee het water in mogen, maar die van Casio is waterdicht tot 50 meter onderwater en de WSD-F10 voldoet aan militaire standaards. Het is overigens niet voor het eerst dat Casio ‘iets’ met mobiel doet. In de jaren 90 introduceerde het merk ook al een aantal smartphones. In de jaren 70 kwam Casio zelfs met de eerste PDA’s.

Casio heeft speciaal voor de WSD-F10 een aantal apps ontwikkeld die met de verschillende sensoren in de WSD-F10 overweg kunnen. Bijzonder is echter het ronde display van de WSD-F10. Dit zijn er namelijk twee op elkaar. Een kleurendisplay en een zwart/wit display. Het kleurendisplay heeft een resolutie van 300×320 pixels. Dat laatste display levert een accuduur van een maand op. Verder is het horloge ook van fysieke knoppen voorzien om het te bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.