BlackBerry presenteerde afgelopen zomer trots haar Priv. De eerste Android van Blackberry met de veiligheid van BlackBerry. Het toestel dat het mogelijk moet maken voor BlackBerry om terug te keren op de markt. Nu is dit toestel ook eindelijk in Nederland te koop.

Hier in Nederland gaat de BlackBerry Priv €779 kosten. Daarvoor krijg je wel voor het eerst sinds tijden weer eens een Android smartphone met uitschuifbaar toetsenbord. Je weet wel. Zo’n toetsenbord waar je echt blind op kan tikken.

Het 5,4 inch display van de Priv is een Amoled display, dus prima af te lezen in de zon. Met 1440×2560 pixels krijg je 540 pixels per inch en dat maakt het toestel ook ideaal voor VR gebruik.

Onder de motorkan van de Priv ligt een Qualcomm Snapdragon 808 chipset. Dit is een chipset met een quad-core 1.4GHz processor en een dual-core 1.8GHz processor. Gamers krijgen hun beelden van de Adreno 418 GPU en het geheel heeft 3GB aan werkgeheugen en 32GB interne opslag.

Fotograferen doe je met een 18 megapixel camera achter met een groothoek van 27mm. De lens is een werkje van het beroemde Schneider-Kreuznach en er zit een dual-tone LED flitser op. Filmen kan gewoon op 2160p met 30 frames per seconde.

Zoals je mag verwachten van Blackberry is er ook gedacht aan de IT afdeling op het werk met Android for Work integratie. Hierdoor zijn privé en werk gescheiden te houden. Google Play for Work laat je in jouw ‘werk’ profiel alleen apps downloaden die jouw werkgever heeft goedgekeurd. Andere apps download je in het privé profiel en kunnen niet bij jouw werkbestanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.