Test: Teufel Turn hoofdtelefoon

Hoofdtelefoons… ze zijn er met honderden logo’s en duizenden vormen. Toch zijn er maar een paar merken die t lukt om een vaste schare fans te binden aan het merk. Beats is ongetwijfeld de grootste onder de jeugd. Nog wel, maar hoe lang. De Teufel Turn kan een deukje maken in deze hegemonie. Hij oogt stoer, klinkt top en kan als een Beats klinken, met één draai aan een knop.

teufel-turn-draaischijfVoelbaar
Wij hebben als gadgetfreaks en audio testers werkelijk honderden hoofdtelefoons op de oren gehad. De meeste kunnen ons niet als vernieuwend overtuigen. Teufel is op het goede pad met top hoofdtelefoons. De Real Z was al overweldigend met het lekkere geluid wat bij hedendaagse muziek past. Maar de Real Z speelt ook prima classics en klassiek. En dan is er nu de Teufel Turn. Niet eerder hebben we een hoofdtelefoon om de oren gehad die zo voelbaar het laag neerzet. Zonder een boombox te worden en zonder vervorming. En dat alles met een draai aan de grote knop aan de zijkant. Zonder het TURN effect klinkt de hoofdtelefoon prima. De Turn sluit je goed af van al het omgevingsgeluid en klinkt toch transparant. Draai je echter aan de knop op de rechterschelp, dan komt het beest tot leven. Je voelt echt de bas als niet eerder met een hoofdtelefoon is gelukt. Veel Beats hoofdtelefoons klinken gewoon overdreven. Het laag drukt al het andere weg. De Teufel Turn voegt het voelbare laag toe. Een ware prestatie. Het geheim is de 40-mm HD speaker met neodym magneet voor snoeiharde en precieze weergave.

Teufel-Turn-Kopfhoerer-mit-fetten-Baessen-auf-Knopfdruck-Der-Teufel-Turn-will-1024x576-13ba135699bd007bVerbeterbaar
Hoofdtelefoons anno 2015 zijn afgestemd op een exacte doelgroep. De vormgeving maakt het duidelijk dat de Turn niet voor Hannah Montana of K3 fans is. Hoewel de Turn meer gemaakt is voor (jonge) mannen, of stoere chicks, kan je natuurlijk jouw muziek delen met anderen. De Turn heeft een tweede minijack aansluiting. Daar sluit je gewoon een andere hoofdtelefoon op aan. Ooit bedacht door Urban Ears, maar perfect toegepast door Teufel. Let wel dat het Turn effect niet tot zijn recht komt op de meeste hoofdtelefoons die je er op aansluit. Het is wel hoorbaar. Wat we missen op de Turn is de mogelijkheid om de muziek te bedienen en het volume te regelen. Waarom niet een tweede knop aan de andere schelp om het volume te regelen of een kabel met bedienings element. Voor bijna tweehonderd Euro hadden wij minimaal een bedieningselement op de kabel verwacht.

Conclusie
Teufel heeft alles wat nodig heeft om flink marktaandeel te veroveren. De Real Z overtuigde al, de Turn biedt het geluid en de looks voor wie voor muziek met extreem laag gaat. Bij de start van Teufel waren de prijzen een revolutie. De Turn is niet goedkoop. Het geld zeker waard, maar neigt wel naar traditionele retail prijzen en niet naar een prijspunt wat bij een rebels online merk past. Maar wij zijn om. De Turn is een ervaring die je moet ervaren. Dat kan niet online, maar binnenkort in Nederland in de Teufel flagship store.

 

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • stoere vormgeving
  • degelijk materiaal
  • extra voelbare bas mogelijk
  • delen van muziek met 2e hoofdtelefoon

THE BAD

  • ontbreken muziek bediening
  • knop volume ontbreekt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.