Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Wenger Patriot Rolling 2-Piece Business Set 12353

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Stevig
  • Stabiel
  • Sterk
  • Enorm veel opbergruimte
  • Flexibele opbergruimte

THE BAD

Het is al jaren één van de best verkopende tassen van Wenger en onlangs heeft de Patriot Rolling 2-Piece Business Set een make-over gekregen. Geen grote wijzigingen. Het is vooral de uitneembare laptoptas die is vernieuwd. De afgelopen twee maanden vergezelde de Patriot Rolling 2-Piece Business Set mij van beurs naar beurs en van presentatie naar presentatie. Het blijkt inderdaad de ultieme tas voor zakelijk gebruik.

Unboxing

Over het algemeen worden er geen mooie dozen voor tassen gemaakt. Gewoon een simpele, bruine omdoos en het is prima. Zo ook bij deze Patriot Rolling 2-Piece Business Set van Wenger. Toch kunnen we van een soort unboxing spreken omdat in de grote trolleytas, de kleinere laptoptas verstopt zit. Je kan er op reis dus voor kiezen om de laptoptas in de grote trolley te laten zitten en er pas uit te halen wanneer je de trolley niet nodig hebt. Iets waar ik zelf regelmatig dankbaar gebruik van maak.

De trolley

Laten we bij de enorme trolley beginnen. Dit is echt één van de grootste trolleytassen die ik het afgelopen jaar voorbij heb zien komen. Hoewel hij prima in elkaar te drukken is wanneer er niet veel in zit, levert de Trolley echt een zee aan ruimte. Hoewel ik je in de volgende aliniea’s letterlijk door de mogelijkheden heen ga praten, zou je ook gewoon even naar de bovenstaande video kunnen kijken om te zien hoe enorm veel mogelijkheden de tassencombinatie te bieden heeft.

Het voorvak biedt enorm veel kleinere vakjes om jouw gadgets handig in weg te werken. Het vak rekt voldoende op om er ook even een dun jasje in te kunnen stoppen.

Het tweede vak is een heel klein vakje. Groot genoeg voor belangrijke reisdocumenten en in mijn geval zelfs een Amazon Kindle met een dikke hoes.

Het derde vak is het tijdschriften/boekenvak. Bij veel van dit soort tassen is een goed vak voor tijdschriften echt een gemis waardoor mijn tijdschriften altijd kreuken en lastig te pakken zijn. Dit blijkt geen enkel probleem voor de Patriot Rolling 2-Piece Business Set.

Hierna komen we bij het eerste grote vak. Dit vak is bedoelt voor jouw laptop en andere apparatuur. Je kunt hier ook de gevulde laptoptas in kwijt. De rits sluit er keurig omheen. Gebruik je deze ruimte niet voor de laptoptas, past er met gemak een 17 inch laptop in en dan nog niet eens een compacte Apple, maar gewoon een forse Asus. De ritssluiting van het laptopvak laat het toe om met een hangslot op slot te worden gezet.

Het laatste vak is het kledingvak. Keurig voorzien van riemen om jouw kleding netjes op de plek te houden.

Voor alle vakken geldt dat er rek is in de tas. Heb je een dunne laptop en wil je een paar dikke boeken meenemen, zal het tijdschriftenvak een deel van de capaciteit in het laptopvak innemen. Neem je graag wat meer kleding mee, zal het kledingvak weer wat capaciteit van het laptopvak innemen. Dit geeft de Wenger Patriot Rolling 2-Piece Business Set echt enorm veel flexibiliteit.

Het laatste ritsje verbergt het handvat van de Trolley. Zo ziet de tas er netjes uit wanneer je de trolleyfunctie niet gebruikt.

Kijken we naar de kleine schoudertas, krijgen we vooraan wederom een relatief groof vak met kleine vakjes waar je handig powerbanks en andere gadget in kwijt kunt. Het laptopvak biedt ruimte aan laptops met displays tot 16 inch en dan is er nog genoeg ruimte voor wat tijdschriften en ander papierwerk.

Gebruikservaring

Ik ben echt lovend over de trolley van deze set. Het handvat schuift echt extreem soepel in en uit. Daarnaast rollen de wielen enorm goed. Doordat de wielen echt zover mogelijk naar buiten zijn gezet, raakt de tas niet snel uit balans. Ondanks het formaat is de tas erg licht en in de tijd dat ik ermee heb gereden heb ik nog zo goed als geen beschadigingen opgelopen. De kwaliteit van de plastic en polyester onderdelen is dus erg hoog.

Conclusie

Veel opbergruimte? Check! Veel handige vakjes? Check! Flexibiliteit? Check! Stabiliteit? Check! Iets te wensen? Nee! Wenger heeft met de Patriot Rolling 2-Piece Business Set 12353 de ultieme tas voor de zakenreiziger gebouwd. Top!

Beschikbaarheid

De Wenger Patriot is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.