Review: Pebble Time Steel (Smartwatch)

Soms zou je denken dat er enkel de strijd is tussen iOS en Android Wear. Oké, en Samsung's Tizen. Maar dan zou je de misschien wel meest sympathieke smartwatch teniet doen. Dit jaar kwam Pebble namelijk met de Time Steel en blies haar smartwatchconcept daarmee nieuw leven in.

Unboxing

Pebble levert haar time Steel netjes af met een echt lederen polsbandje. Daarnaast krijg je de speciale, magnetische laadkabel meegeleverd.

Design

De meest opvallende verandering van het design is natuurlijk de stalen behuizing die ontbreekt op de reguliere Pebble Time smartwatches. De randen van de Time Steel zijn een stukje smaller geworden en er lijkt voor een metaalsoort te zijn gekozen dat een stuk minder krasgevoelig is. De dunneren randen geven ook het idee dat het display van de Time Steel een stukje groter is geworden. Dit ondanks de forse zwarte rand die nog steeds aanwezig is.

De Pebble Time Steel is verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en gunmetal zwart. Die laatste uitvoering heb ik mogen testen. Allen komen met een bijpassende lederen bandje. Wil je een ander bandje, is dat geen enkel probleem. Het design van de Pebble Steel is compatible met vrijwel elk 22mm horlogebandje. Bovendien zijn er uitvoeringen die standaard van metalen schakels zijn voorzien. Deze zijn wel iets duurder.

In tegenstelling tot het gros van de smartwatches, werkt de Pebble Time Steel nog steeds enkel met knopjes. Links zit de back/home knop terwijl je rechts een knop omhoog, omlaag en daartussen een actieknop hebt. Alle drie de knoppen zijn op de tast goed van elkaar te onderscheiden. Bovendien zijn ze rus afgewerkt waardoor je veel grip hebt. Dit werkt erg plezierig.

Tenslotte heeft de Pebble Time nog een belangrijke feature aan boord. Hij is namelijk waterdicht tot op 30 meter onderwater. Dit krijgen andere smartwatches nog niet voor elkaar. Echter is deze waterdichtheid alleen van toepassing op de Pebble Time zelf. Het suède van de bijgeleverde band is niet geschikt om zomaar nat te worden en zal, zoals het hoort bij dit materiaal, verkleuren. Ben je van plan om met de Pebble te zwemmen, is het handig om er een ander bandje bij te bestellen.

Display

Pebble is en blijft het merk van de smartwatches op basis van een e-Ink display. Met de Pebble Time introduceerde Pebble al de eerste kleure e-ink displays. Een ware innovatie. Bij de Pebble Time Steel lijkt dit display verder doorontwikkeld.

Het is vooral de locatie van het e-Ink display. Deze lijkt nu een stuk dichter onder het glas te liggen. Hierdoor die je de randen van het display minder goed en zijn de kleuren intenser. Het display is dus een stuk beter af te lezen.

Tenslotte krijgt het display bescherming van Gorilla Glass. Dit moet er voor zorgen dat je geen krasjes op het E-ink display krijgt.

Timeline

Belangrijk in de hele Pebble Time ervaring is de Pebble Timeline interface. Deze is met name gericht op de omhoog- en omlaagknoppen aan de rechterkant van de behuizing. Je geeft zelf aan wat er allemaal in jouw timeline mag opduiken. Voor mij zijn dit vooral mijn kalenderafspraken en de belangrijkste notificaties.

Hoewel je dit in het begin echt wel even moet finetunen, is het zeker de moeite waard. Zeker tijdens evenementen waarbij ik veel afspraken heb, blader ik zo op hoog tempo door mijn dag heen. Echt een functie om veel plezier van te hebben.

Spraakherkenning

Leuk detail bij de Pebble Time Steel is dat deze van een microfoon is voorzien. Het is dus mogelijk om apps met spraakherkenning op de Pebble Time Steel te installeren, maar ook apps die de microfoon voor andere doeleinden gebruiken.

Accuduur

Of het nou iOS, Tizen of Android Wear is. Overal lezen we dezelfde klacht. De accuduur is te beperkt. Klopt! Dagelijks opladen is heel gewoon net als bij de smartwatch. Bij de Pebble is dit nog steeds niet het verhaal. Pebble claimt een accuduur van 10 dagen en, als je geen gekke apps draait, haalt hij dat ook. Ga je intensieve apps als pixelminer installeren, haal je nog steeds vijf tot zeven dagen. Netjes! Of dit de reden is dat de Pebble Time Steel één mm dikker is geworden ten opzichte van haar voorganger en wat zwaarder is onbekend. Toch is het niet uit te sluiten dat er gewoon een sterkere accu in zit.

Conclusie

Ik noemde de Pebble Time Steel al even de meest sympathieke smartwatch die je op dit moment kan kopen. Niet vreemd, want Pebble doet het op alle fronten anders en is dan ook het andere horloge. Pebble gaat niet voor het beste display en hip touchscreen. Nee, het kiest voor een enorm lange gebruiksduur en een goede interface. Daarnaast heeft Pebble ook nog eens een aardige app store opgebouwd waar we later meer over schrijven.

Beschikbaarheid

De Pebble Time Steel is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Ook in volle zon goed af te lezen display
  • Maximaal 10 dagen gebruiksduur
  • Veel apps
  • Fijne timeline interface
  • Tot 30 meter onderwater waterdicht

THE BAD

  • Het lederen bandje is niet zo waterbestendig als de Pebble Time Steel zelf
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram