Review Oral-B Pro 2500 (Tandenborstel)

Nog geen cadeau voor onder de kerstboom of toch maar snel een nieuwe tandenborstel met al dat eten in aantocht? Dan hier onze review betreffende de Oral-B Pro 2500. Een limitid edition in het zwart, met een reistasje

De Pro 2500 is een afgeleide van de reguliere Pro 2000. Alleen is deze dus zwart, dit geeft hem wel een wat chiquere look. Ook komt hij met een extra, plastic reisdoosje.

Design

De Pro 2500 heeft een slank design. Hij oogt slanker dan zijn voorgangers. Dit komt ook door de zwarte lijn die boven de hele breedte bedekt en naar beneden toe snel dunner wordt. In de zwarte lijn zien we de aan/uit knop in het wit-zwart. Onderin zien we het Oral-B logo met daaronder 2 indicatoren De bovenste indicator geeft aan wanneer de elektrische tandenborstel op de lader staat. Knippert deze dan is de Pro 2500 nog aan het opladen. Is de indicator uit dan is hij volledig opgeladen. De onderste gaat knipperen wanneer de accu bijna leeg is. Zo heb je goed zicht op de status van de accu. Bij dagelijks gebruik wordt aangeraden om de Pro 2500 gewoon op de oplader te houden. Dit gaat niet ten koste van de accu of gevaar van overladen.

De achterkant is geheel wit met enkele ribbels voor grip. Bovenin zien we een rode doorzichtige streep waarin een lampje zit. Dit is de indicator wanneer er te hard wordt gepoetst. De borstelharen dienen verschillende doeleinden en zijn dus ook gemaakt van diverse materialen en hebben verschillende hoeken/standen.

De oplader is ook prima compact. Het heeft het formaat van een ei, alleen dunner. Wel anders dus dan de vroegere oplaadblokken!

pro-2500-limited-black-or

Gebruikersgemak

De Pro 2500 ligt goed in de hand. Hij voelt niet zwaar aan en de slanke vorm is prettig om vast te houden. De aan/uit knop zit precies goed voor de duim. Tijdens het tandenpoetsen laat de Pro 2500 weten wanneer je 30 sec hebt gepoetst en dus door kunt naar de volgende sectie tanden. Dit gebeurt middels trillingen en onderbrekingen erin. Na twee minuten laat de Pro 2500 weten dat je de dagelijks aanbevolen poetstijd hebt gehaald. Goede toevoeging om te controleren hoe lang je bezig bent.

Wanneer je de tandenborstel uit wilt zetten moet je eerst nog langs een andere functie van de tandenborstel namelijk de pulserende functie voor het tandvlees. 1 keer drukken dus om hem aan te zetten, nog een keer voor de pulserende functie en dan nog eens om hem uit te zetten. Dit kan als onhandig worden ervaren omdat je meerdere keren moet drukken om hem uit te zetten. Een aparte aan en uit knop zou ook een optie zijn geweest. Een klein kritiekpuntje.

We hebben ook de druksensor getest en deze is in bijna alle hoeken goed te zien wanneer je te hard poetst. Het lampje brand goed fel. De Pro 2500 ligt fijn in de mond, het masseert goed en heeft geen te harde vibratie. Je tanden voelen glad en schoon aan na de poetsbeurt, dus hij doet naar mijn mening prima zijn werk. Er wordt geadverteerd dat de Pro 2500 100% meer tandplak verwijderd. Dat is voor ons onmogelijk te testen maar ik heb wel het idee dat deze tandenborstel stukken beter is dan het oudje dat ik had van zo’n drie jaar geleden. Ze staan bij Braun dus niet still in de ontwikkeling van hun producten!

Reisdoosje

Hij neemt geen onnodige ruimte in. De tandenborstel past er mooi in en er is ruimte voor twee borstels. De borstel moet je er dus wel eerst afhalen, dit is prima gedaan omdat je voorkomt dat het bakje onnodig lang wordt. En de breedte wordt goed gebruikt door dus de twee opbergvakjes.

Conclusie

Een prima tandenborstel met een mooie limited edition. De zwarte look heeft iets cheques en hij ligt fijn in de hand. Het heeft 2 functies al had dit wel met meer dan 1 knop ontworpen mogen worden. De Pro 2500 houdt goed bij hoe lang je al bezig bent en laat om de 30 seconden weten dat je door kunt naar het volgende kwadrant van je gebit. Zo hoef je niet zelf meer mee te tellen om het goed te doen. Een mooie vier sterren dus.

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • mooi design
  • reisbakje functioneel
  • handige notificaties tijdsduur poetsen

THE BAD

  • meerdere keren drukken om de borstel uit te zetten

Eén reactie

  1. Helemaal mee eens! Gewoonweg topkwaliteit, gebruiksgemak en als resultaat schone tanden. Ze voelen ook gewoon schoon aan wanneer je er met je tong over gaat. Oral B staat met kop en schouder boven de rest en ik zou nooit een ander merk willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.