Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Leitz Pro Presenter Stylus Pen

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Prima stylus
  • Fijne pen
  • Prima afstandsbediening
  • Prima laserpointer
  • Zeer compact
  • Voelt fijn aan

THE BAD

  • Het is lastig in één keer de pen of de stylus punt te pakken
  • USB aansluiting schuift niet altijd even soepel

Presenteren als James Bond, de Pro Presenter is misschien wel de meest verrassende pen voor iedereen die regelmatig door de nodige powerpointjes klikt. Wij bekeken wat deze 4-in-1 oplossing allemaal kan.

Unboxing

Leitz levert de 4-in-1 Pro Presenter Stylus Pen keurig met een setje van drie batterijen en een reservepunt voor de stylus. De penvulling zit er maar één keer bij en betreft een verkorte vulling zoals Parker deze ook gebruikt. Prima verkrijgbaarheid dus.

Design

Wij ontvingen de matzwarte uitvoering van de Pro Presenter Stylus Pen, maar hij is er ook in het wit. De pen voelt zwaar aan en lijkt voor het grootste deel uit metaal te bestaan. Ook de knoppen, de USB aansluiting en de laserpointer zijn erg netjes weggewerkt.

Leitz Pro Presenter Stylus Pen Stylus

Stylus

De stylus die in de Pro Presenter Stylus Pen is weggewerkt richt zich op tablets en smartphones. Door de forse punt is hij compatible met vrijwel elke tablet en smartphone die op de markt verschijnt. Een prima keuze van Leitz. Bovendien krijg je dus standaard nog een reservepunt.

Leitz Pro Presenter Stylus Pen iPad

Pen

De parker-achtige penvulling schrijft enorm lekker. Toch zit er een klein designprobleem in dit onderdeel van de pen. De ene kant is namelijk de pen, de andere kant de stylus. Het is een heel dun ringetje dat de twee uit elkaar moet houden. Afhankelijk van waar deze het hards klemt, gaat de Pro Presenter Stylus Pen daar open. Bij de ene opent hij steeds de pen wanneer je de dop eraf trekt en bij de andere de stylus. Een bredere ring was zeker een oplossing geweest. Hier zit dus echt een probleempuntje qua comfort.

Laserpointer

Waar het gewoon goed gaat is de laserpointer. Daar valt ook niet veel fout te doen. Netjes afgewerkt, klasse 2 en niet krachtiger dan 1mW zoals de wet dit graag ziet. Kleur: Rood.

Leitz Pro Presenter Stylus Pen Laser

Presentaties

De dop van de Pro Presenter Stylus Pen is een ontvanger voor de twee knoppen die je voor- en achteruit laten bladeren in presentaties. De clip van de dop schuif je simpelweg omhoog om de USB aansluiting bloot te leggen (al schuift hij soms wat lastig)

Leitz Pro Presenter Stylus Pen USB

Wanneer je hem in een PC steekt, zal deze de afstandsbediening herkennen en gebruiken. Ideaal. Het officiële bereik is 10 meter en in een open ruimte haalt hij dat ook wel. Een muur ertussen en het bereik is foetsie, maar waarom zou je dat willen?

Leitz Pro Presenter Stylus Pen Buttons

Conclusie

De Leitz Pro Presenter Stylus Pen is een absolute baas als het gaat om alles-in-één oplossing wanneer je regelmatig presentaties geeft. Geen gezeur meer met een losse afstandsbediening en een losse laserpointer. Gewoon één dun steeltje in de hand. Slim!

Beschikbaarheid

De Leitz Pro Presenter Stylus Pen is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.